اولین جشنواره «سفره ایرانی فرهنگ گردشگری»؛ 30 تیر تا 1 مرداد
اولین جشنواره منطقهای ملی «سفره ایرانی فرهنگ گردشگری» از 30 تیر تا اول مرداد در رامسر برگزار میشود.

به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما، دبیر این جشنواره گفت: در جشنواره «سفره ایرانی فرهنگ گردشگری» استان های منطقه یک شامل گیلان، مازنداران، گلستان و قزوین حضور دارند.
علی باقر نعمتی با اشاره به اهمیت و نقش غذاهای محلی و ملی در جذب گردشگر و درآمدزایی افزود: این جشنواره در محورهای نمایشگاه غذای محلی، برگزاری مسابقه آشپزی، انتخاب واحدهای پذیرای و محل های عرضه غذای برتر، نمایش های آیین غذا، نشست های علمی درباره غذا و نمایشگاه صنایع دستی مورد استفاده در تهیه و عرضه غذا برگزار می شود.
وی با بیان اینکه یکی از عناصر مهم در هر برنامه سفری غذا و خوراک است گفت: از سه مکتب بزرگ غذای دنیا یکی مربوط به ایران است و مکتب غذای کشور ما درکنار مکتب غذا چین و روم از جایگاه ویژه ای درجهان برخوردار است.
دبیر این جشنواره با بیان اینکه امروزه صنعت گردشگری غذا سهم 200 میلیارد دلاری در دنیا دارد و یک دهم اقتصاد گردشگری از غذاست افزود: طبق آمارها هر گردشگر در مدت مسافرت 150 تا 200 دلار هزینه غذا میکند.
نعمتی با اشاره به اینکه مکتب غذای ایرانی به لحاظ آیینی جایگاه منحصر به فردی دارد گفت: در ایران شاهد سفره های دینی و مناسبتی هستیم و سفره ایرانی به لحاظ فطرت و تعادل در دنیا منحصر به فرد است.
وی برند سازی غذاهای ایرانی در صنعت گردشگری جهان، استاندارد سازی واحدهای پذیرایی ملی و بومی، جذب گردشگر، حمایت از تنوع فرهنگی و غذایی و معرفی غذاهای سالم به مردم و گردشگران را از اهداف این جشنواره برشمرد.
مدیرکل بازاریابی و تبلیغات گردشگری سازمان میراث فرهنگی گفت: در این راستا کشور به هشت منطقه اقلیمی تقسیم شده است که به ترتیب و در زمان بندی های مختلف شاهد برگزاری جشنواره هایی در شهرهای رامسر، تبریز، کرمانشاه، مشهد، اصفهان، یزد، شیراز و بوشهر خواهیم بود.
در این نشست مدیرکل میراث فرهنگی مازندران نیز توضیحاتی درباره برگزاری این مراسم ارائه کرد.