• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۰۵۲۳۴۲
تاریخ انتشار: ۱۴ اسفند ۱۳۹۶ - ۱۰:۵۳
فارس » علمی و فرهنگی
بسته سلامت ؛

چه نوع روغنی را در سبد غذایی بگنجانیم؟

چربی ها و روغن ها از مهمترین اجزای غذای انسان به شمار می روند و همه ما در روز مقادیری از این ماده غذایی را مصرف می کنیم؛ چربی ها در تمام سلول ها و بافت های بدن وجود دارند و نقش حیاتی در غشای سلولی دارند، همچنین پیش ساز برخی هورمون ها نیز هستند.

بیشتر بدانیم: آشنایی با انواع روغن ها/ چه نوع روغنی را در سبد غذایی بگنجانیم؟به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز فارس، مدیرگروه بهبود تغذیه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی شیراز، گفت: چربی‌های زیر پوست از هدر رفتن حرارت بدن و نفوذ سرما به بدن جلوگیری می کنند.

رضیه شناور با اشاره به اثر حفاظتی چربی در اطراف برخی اعضای بدن مانند کلیه و قلب، اضافه کرد: چربی‌ها همچنین برای حمل برخی از ویتامین های محلول در چربی، موردنیاز هستند.
او وجود روغن ها در رژیم غذایی از نظر داشتن امگا ۳ و ۶ را برای پیشگیری از ابتلا به بعضی از بیماری ها و حفظ سلامت بدن، ضروری دانست و گفت: در نتیجه بر اساس نیاز ضروری بدن به وجود چربی در رژیم های کاهش وزن، نباید چربی را حذف یا درصد آن را به میزان زیادی کاهش داد.
مدیرگروه بهبود تغذیه معاونت بهداشتی دانشگاه انواع روغن ها را با توجه به منشاء تولید آن‌ها به روغن‌های گیاهی و حیوانی تقسیم بندی کرد و افزود: انواع روغن های گیاهی شامل روغن سویا، کلزا (کانولا)، آفتابگردان، پنبه دانه، گلرنگ، ذرت، کنجد، هسته انگور، بادام زمینی، زیتون، نارگیل، پالم، کره کاکائو و مارگارین (کره گیاهی) هستند.

از روغن زیتون بیشتر بدانیم
مهندس شناور بیان کرد: روغن زیتون بکر به علت دارا بودن آنتی اکسیدان های طبیعی مانند ترکیبات پلی فنلی و ویتامین E، بتاکاروتن و نیز مقادیر بالای اسید اولییک (باعث کاهش LDL خون، بهبود سلامت قلب و عروق می شود) دارای ارزش تغذیه ی فراوانی بوده و توصیه می شود همواره در برنامه غذایی روزانه گنجانده شود؛ اما نباید در حرارت بالا استفاده شود.
او افزود: روغن زیتون بدون بو نیز کیفیت پایین تری نسبت به نوع بودار آن دارد و خوب است بدانیم رنگ روغن زیتون مرغوب باید سبز مایل به زرد، طعم آن نیز تلخ باشد و نوعی تندی همراه با سوزش گلو ایجاد کند، روغن زیتون در پخت و پز به صورت حرارت پایین و مدت زمان کوتاه مصرف شود.

شرایط سرخ کردن با روغن کنجد
مدیرگروه بهبود تغذیه معاونت بهداشتی دانشگاه با تاکید بر این که روغن کنجد یکی از بهترین روغن هاست، گفت: نسبت اسید‌های چرب مفید در روغن کنجد در سطح مطلوبی قرار دارد و به علت داشتن ماده آنتی اکسیدانی طبیعی، پایداری بسیار خوبی در برابر اکسیداسیون دارد که به مطلوبیت آن می افزاید.
شناور ادامه داد: این روغن برای سرخ کردن مناسب نیست، مگر این که در حرارت های پایین و به مدت زمان کوتاه مانند تفت دادن از آن استفاده شود.
او در مورد روغن کلزا (کانولا)، گفت: این روغن دارای درصد بالای امگا ۳ و ۶ و همچنین مقادیر مناسبی از ویتامین E. است و از این روغن می‌توانیم برای پخت و پز، سرخ کردن‌های کوتاه مدت و سالاد استفاده کنیم.
مدیرگروه بهبود تغذیه معاونت بهداشتی دانشگاه، اضافه کرد: روغن آفتابگردان به دلیل داشتن اسید‌های چرب اشباع کم و غیر اشباع فراوان، یکی از روغن های خوراکی مناسب به شمار می رود؛ این روغن دارای رنگ زرد روشن، شفاف و طعم مطلوب و برای استفاده در پخت و پز، محصولات نانوایی و انواع سس سالاد مناسب است.
این کارشناس ارشد تغذیه در ادامه از روغن ذرت به عنوان یکی دیگر از روغن های نباتی مناسب نام برد که نوع تصفیه شده آن خوش طعم است و به علت دارا بودن ویتامین E. از پایداری بالایی برخوردار است.

پرهیز از کاربرد روغن هسته انگور برای سرخ کردن!
او همچنین در مودر روغن هسته انگور، بیان کرد: به دلیل قابلیت فسادپذیری سریع، تنها برای مصارف سرد (بدون حرارت دیدن) توصیه می شود.
مدیرگروه بهبود تغذیه معاونت بهداشتی دانشگاه، افزود: روغن سویا به دلیل دارا بودن مقادیر بالای اسید‌های چرب اشباع نشده، در مقابل فساد اکسیداتیو (تندی) ناپایدار است؛ روغن سویا به دلیل دارا بودن "اسید لینولئیک" بالا، مقاومت خوبی در برابر حرارت ندارد.
شناور اضافه کرد: روغن بادام زمینی نیز در مصارف پخت و پز و سالاد کاربرد دارد و به علت امکان ایجاد حساسیت در برخی افراد، باید در مصرف آن احتیاط شود.
او در پایان انواع روغن‌های حیوانی را شامل کره حیوانی، پیه، دنبه و روغن ماهی برشمرد و یادآور شد: روغن های حیوانی به ویژه کره حیوانی و چربی های حاصل از شیر مانند خامه، سرشیر و کره، دارای کلسترول بالایی بوده و مصرف آن برای افراد دارای چربی خون بالا توصیه نمی شود.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
اصلاح رفتارمدیریتی پیش نیاز رفع مشکلات است
صبر و مقاومت، ضدحمله به جنگ شناختی دشمن است
شکاف عمیق ظرفیت‌ها با سرمایه گذاری واقعی در خراسان جنوبی
برق ۲۸۰۰ خانوار ، خوراک ۲۳۱ ماینر غیرمجاز در زنجان
برگزاری آیین اختتامیه جشنواره بین‌المللی فیلم «شهر» با معرفی برگزیدگان
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان ، ۲۳ آبان ۱۴۰۴
همایش پیاده روی به بهانه هفته دیابت
تقویم و اوقات شرعی جمعه ۲۳ آبان ۱۴۰۴ به افق قم
زنجان؛ روایت یک نخبه ریاضی دهه شصتی
اقدامات رفع بوی نامطبوع اتوبان قم–تهران هنوز کامل نشده است
تجلیل از خیرین و خادمین موکب شهدای بناب
افزایش شاخص اجرای طرح هادی در روستاهای اشنویه
اعطای مجوز واردات نهاده‌های دامی به فعالان اقتصادی آذربایجان شرقی
جلوگیری از تخلفات شکار و صید در مناطق حفاظت شده
آغاز رقابت‌های لیگ حرفه‌ای بسکتبال باشگاه‌های کشور
وزش باد شدید در سمنان
ماندگاری هوای سرد در چهارمحال و بختیاری
اقامه نماز جمعه در مصلای امام خمینی شهر ایلام
بازگشایی مرز کیله شین در دستور کار دولت
بسته خبر‌های کوتاه ۲۲ آبان در یک نگاه
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
صعود ایران به رده پنجم جدول مدالی بازی‌های همبستگی اسلامی
هشدار هواشناسی کشاورزی در زنجان از شنبه ۲۴ آبان
گروسی: ایران دسترسی به سایتهای غیرهدف را فراهم کرده است
توضیحات سردار فدوی درباره برد موشک‌های بالستیک ایران
فردا چه پیامی روی تلفن همراه شامل مناطق رزمایش پدافند غیرعامل ظاهر می‌شود؟
اعلام نتایج اولیه انتخابات مجلس عراق
قانون حذف چهارصفر از پول ملی اجرایی می‌شود
ضرورت اصلاح کتاب‌های درسی و نگارش کتاب‌های جدید
نامه عراقچی به گوترش درباره حمله آمریکا به ایران
یادواره شهدای نیروی هوافضا در چهاردهمین سالگرد شهادت حاج حسن طهرانی‌مقدم
پیروزی تیم ملی فوتبال ایران در ضربات پنالتی مقابل کیپ‌ورد
رزمایش هشدار عمومی از طریق تلفن همراه در راه است
اهدای عضو جوان ۳۰ ساله به ۶ نفر بیمار نیازمند
آزمون استخدامی محیط زیست اسفندماه برگزار می شود
دشمن را در صورت هرگونه خطا به زانو درخواهیم آورد
تیزپروازان نیروی هوایی با همه وجود به میدان آمدند  (۵ نظر)
اجرای ۳۰ برنامه برای ترویج کتابخوانی در مازندران  (۲ نظر)
جشنواره ملی برنج در آمل  (۲ نظر)
روزی که نیرو‌های مسلح از دستور رهبری «شوکه شدند»  (۱ نظر)
گروسی: ایران دسترسی به سایتهای غیرهدف را فراهم کرده است  (۱ نظر)
مادورو به آمریکا اولتیماتوم داد  (۱ نظر)
پایداری هوا و انباشت آلاینده‌ها در اصفهان تا پایان هفته  (۱ نظر)
حدود ۴۰ درصد جمعیت کشور در معرض دیابت قرار دارند  (۱ نظر)
موافقت وزیر کشور با استعفای شهردار اهواز  (۱ نظر)
طرح‌های پیشگیرانه انتظامی جدی پیگیری و اجرایی می‌شود  (۱ نظر)
دشمن را در صورت هرگونه خطا به زانو درخواهیم آورد  (۱ نظر)
ولایتی: آینده‌ای روشن در انتظار ایران و عراق است  (۱ نظر)
سراب چناره الشتر مکانی زیبا برای گردشگران  (۱ نظر)