پخش زنده
امروز: -
مدیر کل آزمایشگاه مرجع کنترل غذا و دارو از برگزاری کارگاه شناسایی باقیمانده آنتی بیوتیکها در غذا خبر داد.

دکتر بهرام دارایی در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما گفت: بخش نخست کارگاه شناسایی آنتی بیوتیکها در غذا شنبه ۱۵ اردیبهشت با حضور ۸۰ نفر از کارشناسان دانشگاههای علوم پزشکی سراسر کشور برگزار شد.
وی افزود: بخش دوم این کارگاه که با حضور متخصصان مرکز کنترل کیفیت غذا دانشگاه هلند برگزار میشود با حضور ۱۲ نفر از متخصصان به صورت کارگاهی در ۴ روز تا فردا در حال برگزاری است.
دکتر دارایی گفت: پس از پایان این کارگاه مرحله آموزش کارشناسان دانشگاههای علوم پزشکی سراسر کشور به وسیله متخصصان داخلی اجرا خواهد شد.
این عضو هیأت علمی دانشگاه افزود: طرح جامع ارتقای سلامت و امنیت غذای کشور از ۴ سال گذشته ارائه شده است.
وی با بیان اینکه این طرح ۲۰ ساله خواهد بود ادامه داد: تفاهم نامههایی با کشورهای هلند، اتریش و مجارستان به منظور تبادل اطلاعات علمی و فناوری در این زمینه به امضا رسیده است.
وی اضافه کرد: تاکنون ۱۰ گروه کارگاهی تشکیل و ۳ کارگاه آن در خارج از کشور برای آموزش متخصصان داخلی در زمینه ارتقای سلامت غذا و دارو برگزار شده است.
مدیر کل آزمایشگاه مرجع کنترل غذا و دارو گفت: امکان آزمایش جرم سنجی و تشخیص تمام آنتی بیوتیکها در مواد غذایی در کشور وجود دارد، اما این روش بسیار هزینه بر است و در تمام جهان ابتدا از روشهای غربالگری و آزمایش سریع استفاده میشود و در صورت مثبت بودن نتایج غربالگری، مرحله تشخیص نهایی به صورت پیشرفته اجرا میشود.
دکتر دارایی افزود: برنامه ریزی برای گسترش غربالگری مواد غذایی در سراسر کشور حتی در مرزها صورت گرفته است.
وی ادامه داد: شناسایی منابع آلوده کننده غذا و همکاری با دستگاههای مرتبط همچون وزارت جهاد کشاورزی و سازمان دامپزشکی به منظور کنترل آلایندههای غذایی از جمله اهداف اجرای این طرح است.
مدیر کل آزمایشگاه مرجع کنترل غذا و دارو گفت: مصرف آنتی بیوتیکهای باقیمانده در غذا موجب مقاومت میکروبی بدن و بی پاسخ ماندن درمانهای آنتی بیوتیکی در زمانهای ضروری است.