ناتوانی گنبد آهنین رژیم اشغالگر
مرکز پژوهش های امنیت داخلی رژیم صهیونیستی: در صورت جنگ گنبد آهنین توانایی حمایت از غیرنظامیان را نخواهد داشت
به گزارش سرويس بين الملل
خبرگزاري صدا و سيما؛ به نوشته روزنامه اینترنتی رای الیوم، مرکز پژوهش های امنیت داخلی اسرائیل وابسته به دانشگاه تل آویو در جدیدترین پژوهش خود اعلام کرد در صورت وقوع هرگونه رویارویی با حماس در آینده جبهه مدنی داخلی در اسرائیل با چالشی بزرگ مواجه خواهد شد که البته در رویارویی با حزب الله چالش ها بزرگتر خواهد بود.
این پژوهش به رخدادهای اخیر در عمق رژیم اشغالی اشاره می کند که در صورت وقوع جنگی طولانی مدت و حمله به جامعه مدنی سیستم های پدافندی از کار خواهد افتاد که در این مسئله خطرهای بسیاری نهفته است و اگر چندین رخداد همزمان رخ دهد سیستم های پدافندی با مشکلات زیادی مواجه می شود.
در این پژوهش همچنین تاکید شده است: به تقویت نیروهای محلی در اسرائیل نیاز است که این مسئله فقط به نجات افراد مربوط نمی شود بلکه باید توان واکنش افزایش یابد و خیلی زود نگرانی ها و ناآرامی هایی که در جبهه مدنی به وجود می آید از بین برود.
مرکز پژوهش های امنیت داخلی در پژوهش اخیر خود با اشاره به اقدام چندی پیش حماس مبنی بر پرتاب موشک به عمق اسرائیل نوشت: این اقدام حماس را می توان اینگونه تفسیر می کرد که جنبش مذکور می تواند خسارت های سنگینی به اسرائیل وارد کند حتی اگر رویارویی گسترده باشد و هدفش هم این است که کابینه اسرائیل را تسلیم خواسته های خود کند. باید توجه داشت که اقداماتی از این قبیل در آینده تکرار خواهد شد که عواقبی خطرناک خواهد داشت و با توجه به اینکه ممکن است خسارت های جانی به دنبال داشته باشد اسرائیل باید برای واکنش به این اقدامات جدی باشد. درسی که از پرتاب موشک به عمق اسرائیل می توان گرفت این است که بهبود اقدامات حمایتی در مناطق بیشتری از اسرائیل ضروری است زیرا وارد شدن خسارت های سنگین به غیرنظامیان در اسرائیل، سبب اعمال فشارهای زیاد بر کابینه خواهد شد و از حاشیه ملاحظات سیاسی و مانور در برابر موشک اندازهای حماس و حزب الله خواهد کاست.
این پژوهش همچنین تاکید کرد سامانه هایی از نوع گنبد آهنین نمی توانند کاملا با تهدیدهای آتی مقابله کنند زیرا به حمایت از تاسیسات نظامی وزیر ساخت های ملی حیاتی مشغول خواهند بود و حمایت کافی از غیرنظامیان صورت نخواهد گرفت در نتیجه برای حمایت از غیرنظامیان در برابر تهدیدها باید نیروها را افزایش داد و راه حل های تکمیلی اتخاذ کرد.
در شرایط فوق العاده همه گروه های مدیریت بحران باید همکاری قوی و همزمان داشته باشند. البته رخدادهای اخیر سوال هایی مطرح کرد مبنی بر اینکه کدام طرف مسئول تصمیم گیری درباره تعطیلی موسسات آموزشی با بازکردن پناهگاه های عمومی است. این مسائل همچنان موضوع جدل میان فرماندهان جبهه داخلی و رؤسای شهرداری هاست. عبرت مهمی که باید گرفته شود این است که مقامات محلی را در عمق اسرائیل برای سناریوهای مشابه و سخت تر در چارچوب رویارویی های گسترده آماده کرد؛ رویارویی هایی از جمله موشک باران های متعدد مناطق مسکونی.
سناریوهایی از این قبیل آمادگی دقیق و مستمر سیستم های مدیریت بحران و شهروندان را می طلبد؛ شهروندانی که خیلی وقت ها از مشارکت در آموزش های مربوط به شرایط فوق العاده خودداری می کنند. بخش مهمی از آمادگی ها به اطلاع رسانی شهروندان با تهدیدها و پیامدهای آن مربوط می شود که تا به امروز اقدامات کافی در این خصوص صورت نگرفته است.
در این پژوهش آمده است جبهه داخلی اسرائیل تا امروز از کمبود بودجه برای ساخت سامانه های دفاعی در شهرها و شهرک شکایت می کند. در گزارش اخیر یوسف شابیرا ناظر پارلمانی کابینه اسرائیل به صورت مفصل درباره کمبود شدید پناهگاه ها و نبودن نیروهای ویژه برای حالت های فوق العاده به منظور نجات مردم از حملات موشکی در عمق اسرائیل صحبت شده است. خواه این حملات موشکی از شمال و از حزب الله یا از جنوب و از سمت مقاومت فلسطین صورت گیرد.
رای الیوم در ادامه به صحبت های عمیر بوحبوط, تحلیلگر امور سیاسی در پایگاه خبری والا اشاره کرد که گفته بود: در زمینه جبهه داخلی شکاف های زیادی برای آمادگی وجود دارد. در پشت پرده نهاد امنیتی اسرائیل درگیری شدیدی بین ارتش و نیروهای ویژه محلی بر سر مسئولیت و اختیارات ارتش و مدیریت شرایط اضطرار وجود دارد.
بوحبوط به نقل یک از منبع اسرائیلی آگاه افزود: منطقی نیست که ارتش بخش غیرنظامی جنگ را هدایت کند. وقتی موشک ها به تل آویو اصابت می کند ارتش نمی تواند به توزیع غذا بین شهروندان مشغول باشد و نمی تواند از شرکت برق بخواهد برق مورد نیاز را برای ساعات فوق العاده تامین کند.