با هدف رقابت با چین؛
هند فضاپیمای بدون سرنشین به ماه می فرستد
این سفینه بدون سرنشین «چاندریان-۲» نام دارد و قصد دارد تا نقشهای از سطح کره ماه تهیه کند و همچنین به دنبال فلزات گرانبها در کره ماه خواهد بود.
به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صدا و سیما، هند پس از این که در اکتبر سال ۲۰۰۸ میلادی به تواناییهای فضایی دست یافت، به دنبال رقابت با رقیب منطقهای خود یعنی چین، روز دوشنبه ۲۴ تیر (۱۵ ژوئیه) نخستین سفینه بدون سرنشین خود برای سفر به ماه را به فضا پرتاب خواهد کرد.
به گزارش شبکه تلویزیونی رویترز، این سفینه بدون سرنشین «چاندریان-۲» نام دارد و قصد دارد تا نقشهای از سطح کره ماه تهیه کند و همچنین به دنبال فلزات گرانبها در کره ماه خواهد بود.
هزینه انجام این پروژه تحقیقاتی از سوی هندیها ۱۴۴ میلیون دلار (ده میلیارد روپیه) اعلام شده است.
قرا است این سفینه بدون سرنشین در ماه سبتامبر بر سطح کره ماه فرود بیاید. در صورت فرود آمدن موفقیت آمیز، هند چهارمین کشور در جهان (پس از آمریکا، روسیه و چین) خواهد بود که به این موفقیت دست یافته است.
این دومین ماموریت فضایی هند است. نخستین سفر فضایی هندیها مربوط به سال ۲۰۰۸ میلادی است که به اثبات وجود آب در کره ماه کمک کرد. آن سفینه بدون سرنشین هند ۷۹ میلیون دلار ارزش داشت و «چاندریان-۱» (Chandrayaan-۱) نام گرفته بود. چاندریان در زبان سانسکریت به معنای «وسیله نقلیه ماه» است.
آقای مادهاوان نایر (MADHAVAN NAIR) رئیس این پروژه تحقیقاتی گفت: «ما حقیقتاً باعث ثبت یک تاریخ در برنامه فضایی شده ایم. این نخستین فضاپیمای هندی است که به دور کره ماه خواهد چرخید و یک دستاورد مهم برای ما است. این ماموریت فقط برای چرخیدن به دور ماه نیست، من فکر میکنم هیچ کشوری در اولین ماموریت فضایی اش دستاورد ما را نداشته است.»