پخش زنده
امروز: -
به گزارش خبرنگار سرويس بين الملل خبرگزاري صدا و سيما از وین , استاد دانشگاه تبریز در نشست مجمع امور اقلیت های شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد در ژنو سوییس گفت: باید از هرگونه نسخه پیچیدن جهانی و یکسان برای فرهنگ های متنوع پرهیز شود.
دکتر روح الله متفکرآزاد در بخشی از این سخنرانی زبان مادری خود را به عنوان افتخارات آذربایجان دانسته و با تشکر از همه تلاش هایی که منجر به صیانت از زبان مادری اش شده است، مسائلی پیرامون چگونگی صیانت و گسترش فرهنگ ها و زبان های مادری را مطرح کرد.
وی در این نشست با اشاره به نسخه ملت سازی و یکسان سازی های فرهنگی بعد از جنگ جهانی اول در اروپا و خاورمیانه و تبدیل آن به روشی تلخ برای نابودی فرهنگ های بومی و منطقه ای، گفت، باید از هرگونه نسخه پیچی جهانی و یکسان برای فرهنگ های متنوع پرهیز شود.
این استاد دانشگاه با ذکر موانع پیشبرد و بهبود وضعیت فرهنگ ها و زبان های بومی، یکی از مهمترین آنها را سواستفاده های سیاسی قدرت های استعماری از مطالبات فرهنگی و زبانی و تبدیل آنها از موضوع فرهنگی اجتماعی به نزاع های سیاسی و حتی ژئوپولتیک دانست و از مجامع بین المللی خواست تا مانع این دخالت ها با روش های دیپلماتیک و بین المللی گرفته شود.
این فعال فرهنگی از لزوم ثبت و حفظ آثار و منابع مقوم هویت زبانی در بقای زبان های مادری به عنوان میراث مشترک بشری سخن گفت و پیشنهاد ثبت میراث مشترک را داد.
دکتر متفکر آزاد خواستار رسمیت یافتن زبانهای متنوع در اجلاس سازمان ملل شد.
دوازدهمین مجمع امور اقلیت های شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد در مقر اروپایی این سازمان در شهر ژنو با حضور صدها چهره دانشگاهی، پژوهشگر و مراکز غیردولتی و علمی مختلف از روز گذشته آغاز به کار کرده است.
این دوره از اجلاس سازمان ملل، به تنوع زبانی، حمایت از زبان مادری، تاکید تلاش جهانی، منطقه ای و ملی برای حفظ و حمایت از زبان های مختلف رایج در جهان امروز اختصاص دارد.