• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۶۰۲۴۲۲
تاریخ انتشار: ۰۱ دی ۱۳۹۸ - ۱۴:۴۸
سیاسی » مجلس
مصوبات جلسه علنی نوبت عصر مجلس

تعیین مجازات سهل‌انگاری درباره اطفال و نوجوانان

نمایندگان مجلس مجازات بی توجهی و سهل انگاری افراد نسبت به اطفال و نوجوانان را مشخص کردند.

تعیین مجازات سهل‌انگاری درباره اطفال و نوجوانانبه گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، نمایندگان در نشست علنی نوبت عصر امروز مجلس شورای اسلامی، در جریان اصلاح لایحه حمایت از اطفال و نوجوانان برای تامین نظر شورای نگهبان با اصلاح تبصره یک ماده ۹ این لایحه با ۱۵۱ رأی موافق، ۴ رأی مخالف و ۴ رأی ممتنع از مجموع ۲۱۴ نماینده حاضر در صحن موافقت کردند.

در این تبصره آمده است؛ هرگاه بی توجهی و سهل انگاری والدین منجر به نتایج موضوع این ماده شود، حسب مورد به مجازات تا حداقل مندرج در بند‌های فوق محکوم می‌شوند، درخصوص بند (ت) این ماده در صورتی والدین مشمول حکم این تبصره می‌شوند که اقدامات لازم برای جلوگیری از صدمه را انجام نداده باشند و صدمه مستند به آن‌ها باشد.

در ادامه همچنین نمایندگان با اصلاح ماده ۱۷ این لایحه با ۱۴۶ رأی موافق، ۶ رأی مخالف و ۶ رأی ممتنع از مجموع ۲۱۳ نماینده حاضر در صحن موافقت کردند.

در این ماده آمده است؛ هر کس از وقوع جرم یا شروع به آن یا خطر شدید و قریب‌الوقوع علیه طفل یا نوجوانی مطلع بوده یا شاهد وقوع آن باشد و با وجود توانایی اعلام و گزارش به مقامات یا مراجع صلاحیتدار و کمک طلبیدن از آن‌ها از این امر خودداری کند یا در صورت عدم دسترسی به این مقامات و مراجع و یا عدم تأثیر دخالت آن‌ها در رفع تجاوز و خطر، از اقدامات فوری و متناسب برای جلوگیری از وقوع خطر و یا تشدید نتیجه آن امتناع کند، مشروط بر اینکه با این اقدام، خطر قابل توجهی متوجه خود او یا دیگران نشود، به یکی از مجازات‌های درجه شش قانون مجازات اسلامی محکوم می‌شود.

 ۱۷:۱۱   گام بلند مجلس برای کاهش ۴۰ تا ۵۰ هزار نفری جمعیت زندانیان کشور 

سخنگوی کمیسیون قضایی مجلس گفت: با اجرای طرح کاهش مجازات حبس تعزیری ۴۰ تا ۵۰ هزار نفر از جمعیت زندانیان کشور کاهش می‌یابد.

حسن نوروزی با بیان اینکه با اجرای طرح کاهش مجازات حبس تعزیری ۴۰ تا ۵۰ هزار نفر از جمعیت زندانیان کاهش می‌یابد، گفت: در این طرح مجازات بسیاری از جرائم کاهش یافت و جرائمی که غیر قابل گذشت نبودند به جرائم قابل گذشت تبدیل شدند، ما در این طرح به دنبال کاهش جمعیت کیفری زندان‌ها هستیم که بر این اساس حبس‌های ابد غیرحدی در این طرح کاهش و به حبس درجه یک که ۲۵ تا ۳۰ سال است تبدیل می‌شود و با اجرای طرح دیگر در مجازات‌های غیرحدی حبس ابد نداریم.

سخنگوی کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس شورای اسلامی افزود: مواد جرائم قابل گذشت و مرور زمان را توسعه دادیم که به عنوان مثال اگر به عنوان مثال موضوعی مانند کاهش موضوع مرور زمان در مسائل کیفری یا موضوعی مانند این که اگر فردی ۱۰ بار دزدی کرده باشد فقط یک حکم برای او صادر می‌شود یا در مثال دیگری اگر فردی جرم درجه ۷،۶ و ۸ را انجام داده باشد فقط مجازات درجه ۶ بر او اعمال می‌شود و این درجه ۶ هم تشدید نمی‌شود.

وی ادامه داد: در گذشته مجازات‌های جرائم مبارزه با مواد مخدر قابل گذشت نبود، اما آن را قابل گذشت کردیم که با الحاق یک تبصره به ماده ۸ قانون اصلاح مبارزه با مواد مخدر و روانگردان میزان حداقل و حداکثر مجازات حبس مرتکبان جرایم حمل، نگهداری و مخفی کردن مواد مخدر و روانگردان موضوع بند‌های ۳ و ۴ این ماده، برای بار اول به نصف تقلیل می‌یابد.

نماینده مردم بهارستان و رباط کریم در مجلس دهم، گفت: در این طرح تعدد جرایم عمدی که مجازات قانونی حداقل یکی از آن‌ها بیش از دو سال حبس باشد، مانع از صدور حکم به مجازات جایگزین حبس است و در بالاتر از دو سال مجازات‌های جایگزین برداشته می‌شود.

نوروزی افزود: تقلیل مجازات در این طرح مورد توجه قرار گرفته است که بر این اساس ماده ۳۷ قانون مجازات که اصلاح شد دادگاه مجازات تعزیری را به نحوی که به حال متهم مناسب‌تر باشد کاهش دهد یا تبدیل کند بر اساس این طرح محبوسین می‌توانند از دست بند الکترونیک استفاده کنند و این افراد می‌توانند در محیط زندگی و کار باشند و از خانواده دور نشوند در این رابطه بخش خصوصی می‌تواند آن را تهیه و در اختیار زندان‌ها و زندان‌ها در اختیار زندانیان قرار دهند و اجاره آن را زندان به بخش خصوصی می‌پردازد که سبب اشتغال زایی هم می‌شود.

این نماینده مردم در مجلس دهم گفت: در جرائم داخلی و خارجی علیه امنیت کشور در صورت همکاری موثر مرتکب در کشف جرم و شناسایی سایر متهمان بخشی از مجازات آن‌ها تعلیق می‌یابد و این مهم برای اولین بار در این طرح مورد توجه قرار گرفته است.

 ۱۷:۰۱   اعلام وصول لایحه موافقت نامه پیشگیری از حوادث در دریای خزر 

عضو هیئت رئیسه مجلس لایحه موافقت نامه پیشگیری از حوادث در دریای خزر را اعلام وصول کرد.

احمد امیرآبادی فراهانی در نشست علنی نوبت عصر امروز مجلس شورای اسلامی موارد اعلام وصول شده از سوی هیئت رئیسه مجلس را به این شرح قرائت کرد:
ـ لایحه موافقت نامه پیشگیری از حوادث در دریای خزر.

 ۱۶:۲۲    تصویب لایحه الحاق بنادر شهید بهشتی و شهید کلانتری به منطقه آزاد چابهار 

نمایندگان مجلس با کلیات لایحه الحاق بنادر شهید بهشتی و شهید کلانتری به منطقه آزاد چابهار موافقت کردند.

نمایندگان با کلیات لایحه الحاق بنادر شهید بهشتی و شهید کلانتری به محدوده منطقه آزاد تجاری‌ـ صنعتی‌چابهار با ۱۴۳ رأی موافق، ۱۴ رأی مخالف و ۵ رأی ممتنع از مجموع ۲۰۲ نماینده حاضر در جلسه موافقت کردند.

در ابتدا سیدحسن حسینی شاهرودی گزارش کمیسیون اقتصادی درباره لایحه الحاق بنادر شهید بهشتی و شهید کلانتری به محدوده منطقه آزاد تجاری‌ ـ صنعتی‌چابهار را قرائت کرد و در ادامه حسن نوروزی در مخالفت با الحاق بنادر شهید بهشتی و شهید کلانتری به منطقه آزاد تجاری چابهار گفت: کشور‌هایی مثل هند و چین دارای مناطق آزاد تعریف شده مشخص در کشور خودشان هستند و مناطق آزادشان تعریف شده است.

وی افزود: در کشور ما مناطق آزاد و ویژه اقتصادی زیادی وجود دارد، اما کار کارشناسی دقیقی بر روی آن انجام نگرفته؛ منطقه آزاد چابهار و ۱۰‌ها مناطق آزاد تجاری دیگر موفق نبوده‌اند و به سود ممکلت کاری نکرده‌اند و فقط مالیات عادی می‌دهند. در این مناطق استفاده رانتی به وجود می‌آید در صورتی که باید مناطق آزاد و تجاری به وزارت اقتصاد کمک کند.

در ادامه سیدکاظم دلخوش اباتری در موافقت با الحاق بنادر شهید بهشتی و شهید کلانتری به محدوده منطقه آزاد تجاری‌ ـ صنعتی‌ چابهار گفت: در دنیا وقتی مناطق آزاد و تجاری ایجاد می‌شود از تمام ظرفیت‌های آن استفاده می‌شود و برای تحرک در تولید و صادرات کالا به سمت مناطق آزاد می‌روند.

وی افزود: بازار‌های جهانی و مسائل رقابتی اقتصادی در ایجاد مناطق آزاد مطرح است و با استفاده از مناطق آزاد می‌توانیم تحریم‌ها را دور بزنیم و استفاده از بنادر در مناطق آزاد می‌تواند کمک اقتصادی به کشور کند و باعث رشد اقتصادی می‌شود.

همچنین علیرضا محجوب در مخالفت با الحاق این دو بندر به منطقه آزاد تجاری چابهار گفت: اگر این بنادر دالان شرق و غرب هستند و آسیای میانه و پاکستان و افغانستان را به ما وصل می‌کنند پس چرا هنوز باعث رونق تولید نشده‌اند.

نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس افزود: با الحاق این بنادر به چابهار ممکن است محدودیت‌هایی ایجاد شود، باید از ظرفیت‌های خود چابهار استفاده شود، ظرفیت‌های بندری کشور ما زیاد نیست، آنچه رهبری بیان کردند این بود که باید به سمت شرق بنادر را ببریم نه غرب، این دالان شرق نیست، بدون اضافه کردن بنادر هم می‌توان به چابهار رونق داد و رهبری از توسعه مکران حمایت کردند، اما این جابه‌جایی باعث توسعه مکران نمی‌شود.

مصطفی کواکبیان نماینده تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس در موافقت با لایحه الحاق بنادر شهید بهشتی و شهید کلانتری به محدوده منطقه آزاد تجاری‌ ـ صنعتی‌چابهار گفت: مخالفین این الحاق هیچ استدلالی ندارند و می‌گویند خود منطقه آزاد چه گلی به سر ما زده که بنادر به آن اضافه شود.

وی تأکید کرد: من از بعد اقتصاد سیاسی می‌گویم که این مناطق می‌توانند منطقه چابهار را تقویت کنند. در منطقه خاورمیانه یک رقابت جدی وجود دارد، در صورت گسترش چابهار می‌تواند برای اقتصاد کشورمفید باشد.

همچنین علیرضا سلیمی نماینده محلات، دلیجان در مخالفت با این لایحه با بیان اینکه هدف از تشکیل بنادر آزاد جذب سرمایه‌گذار است، اما در توسعه مناطق آزاد به این مهم نرسیدیم، گفت: مناطق آزاد تاکنون موجب ایجاد ۵ میلیارد دلار واردات و فقط دو میلیارد دلار صادرات شده است. با اضافه کردن این بنادر بحث مدیریت دوگانه و تضاد‌های منطقه‌ای به وجود می‌آید که چاره‌ای برای آن‌ها پیدا نکردیم.

وی در ادامه درباره اشکال سوم این الحاق در منطقه چابهار افزود: سازمان بنادر یک سازمان درآمد – هزینه‌ای است و با منفک کردن این بنادر مشکل کاهش هزینه پیدا می‌کند و مشکل اساسی ایجاد می‌شود.

مجتبی ذوالنوری نماینده قم در موافقت با کلیات لایحه الحاق بنادر شهید بهشتی و شهید کلانتری به محدوده منطقه آزاد تجاری‌ـ صنعتی‌چابهار گفت: این دو منطقه و بنادر متفاوت از مناطق آزاد دیگر است، در اطراف همه شهر‌های ثروتمند دنیا بندری وجود دارد که باعث توسعه اقتصادی شده است. ما می‌خواهیم در این منطقه راهبردی تغییراتی را ایجاد کنیم.

وی افزود: اگر چابهار را با اقتصاد این دو بندر توسعه ندهیم، بندر گواتر پاکستان نقش اصلی را برعهده گرفته و ما فرصت را از دست می‌دهیم، الحاق این دو بندر به منطقه آزاد چابهار می‌تواند ترانزیت کالا‌ها را به بهترین شکل در این منطقه انجام دهد و تحریم‌ها را دور زده و باعث توسعه اقتصادی شود.

علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی در ادامه متذکر شد: این طرح را دو شوری می‌کنیم و به کمیسیون ارجاع می‌دهیم تا محدوده و جزئیات بهتر مشخص شود و مجلس فقط به کلیات آن رأی داده است. آقای حضرتی رئیس کمیسیون اقتصادی باید جزئیات را سریعتر در کمیسیون بررسی کرده و ارائه دهد.

 ۱۵:۵۴   لایحه موافقتنامه بین ایران و هند تصویب شد 

نمایندگان مجلس لایحه موافقت نامه بین دولت جمهوری اسلامی ایران و دولت جمهوری هند به منظور اجتناب از اخذ مالیات مضاعف و جلوگیری از فرار مالیاتی در مورد مالیات‌های بر درآمد به انضمام پروتکل الحاقی را تصویب کردند.

نمایندگان، با لایحه موافقت نامه بین دولت جمهوری اسلامی ایران و دولت جمهوری هند به منظور اجتناب از اخذ مالیات مضاعف و جلوگیری از فرار مالیاتی در مورد مالیات‌های بر درآمد به انضمام پروتکل الحاقی با ۱۴۴ رأی موافق، ۶ رأی مخالف و ۴ رأی ممتنع از مجموع ۲۰۰ نماینده حاضر در صحن موافقت کردند.

براساس ماده واحده لایحه مذکور؛ موافقتنامه بین دولت جمهوری اسلامی ایران و دولت جمهوری هند به‌منظور اجتناب از أخذ مالیات مضاعف و جلوگیری از فرار مالیاتی در مورد مالیات‌های بر درآمد به انضمام پروتکل الحاقی، مشتمل بر یک مقدمه و سی‌ویک ماده به‌شرح پیوست تصویب و اجازه مبادله اسناد آن داده می‌شود.

براساس تبصره ۱ ماده واحده این لایحه؛ هزینه‌های مالی موضوع بند (۴) ماده (۱۱) موافقتنامه، مجوز کسب درآمد غیرقانونی از جمله ربا محسوب نمی‌شود.

همچنین در تبصره ۲ این ماده واحده؛ رعایت اصل هفتاد و هفتم (۷۷) قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران در مورد هرگونه اصلاح موافقتنامه الزامی است.

نصرالله پژمانفر در مخالفت با این موافقت نامه گفت: اخذ مالیات یکی از ابزار‌های کمک به تولید داخلی است و نباید به راحتی آن را حذف کنیم. همین کشور هند نیز از این ابزار برای حمایت از تولیدات داخلی خود استفاده می‌کند.

در ادامه سیدکاظم دلخوش اباتری نیز در موافقت با این لایحه بیان کرد: برقراری ارتباط اقتصادی با سایر کشور‌ها براساس قانون اساسی انجام می‌شود و هندوستان نیز با توجه به اینکه کشوری تاثیرگذار و همراه با ایران بوده، شریک خوبی برای انجام مراودات اقتصادی است.

نادر قاضی پور پیش از بیان مخالفت خود با این موافقت نامه خطاب به آقای لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: آیا در جلسه سران قوا برای سپرده‌های بانکی مالیات مشخص کرده اید که آقای همتی مصاحبه کرده و گفته از سپرده‌های بانکی و سود آن‌ها عوارض و مالیات اخذ می‌شود؟

علی لاریجانی در پاسخ به این سوال گفت: خیر چنین مصوبه‌ای نداشتیم و این موضوع قانون می‌خواهد.

آقای قاضی پور در ادامه مخالفت خود گفت: با این موافقتنامه می‌خواهند کل قوانین مالیاتی را تغییر دهند و تصویب این لایحه مشکلات فراوانی را به وجود می‌آورد.

بیت الله عبداللهی به عنوان آخرین موافق لایحه مزبور، گفت: این موافقتنامه به صادرات، واردات و قرارداد‌های ما کمک می‌کند و اگر با کشور‌هایی مانند هند رابطه اقتصادی نداشته باشیم مسائل اقتصادی کشور به سختی حل می‌شود. کشور هند با یک میلیارد جمعیت بازار مهمی برای ایران خواهد بود.

 ۱۵:۳۴   شهرداری‌ها بخشی از منابع مالی ایجاد تأسیسات تبدیل پسماند به انرژی را تامین کنند 

نمایندگان مجلس لایحه کمک به ساماندهی پسماند‌های عادی با مشارکت بخش غیردولتی را جهت تأمین نظر شورای نگهبان اصلاح کردند.

نمایندگان در بررسی لایحه کمک به ساماندهی پسماند‌های عادی با اولویت استان‌های ساحلی و کلانشهر‌ها با مشارکت بخش غیردولتی که از سوی شورای نگهبان اعاده شده است با ۱۴۹ رأی موافق، ۴ رأی مخالف و ۷ رأی ممتنع از مجموع ۲۱۴ نماینده حاضر در جلسه با اصلاح ماده ۲ آن موافقت کردند.

ماده ۲ این لایحه به این شرح اصلاح شد: دولت مجاز است در هر سال در بودجه سنواتی به‌ازای هر کیلووات ساعت برق مصرفی مازاد بر الگوی مصرف در قبوض مشترکان پرمصرف برق به استثنای مشترکان خانگی روستایی و چاه‌های کشاورزی دارای پروانه مجاز درصدی از منابع موضوع ماده ۵ حمایت از صنعت برق کشور مصوب ۱۰ آبان ماه ۹۴ را به عنوان تعرفه پسماند تعیین کند تا صرفاً برای خرید برق تولیدی از تأسیسات تبدیل پسماند به انرژی هزینه شود.

همچنین نمایندگان جهت تأمین نظر شورای نگهبان با اصلاح ماده ۳ این لایحه با ۱۴۴ رأی موافق، ۲ رأی مخالف و ۷ رأی ممتنع از مجموع ۲۱۴ نماینده حاضر در جلسه موافقت کردند.

ماده ۳ به این شرح اصلاح شد: شهرداری‌های حوزه تأسیسات تبدیل پسماند به انرژی موظفند براساس ضوابط و در چارچوب قانون مدیریت پسماند‌ها مصوب ۲۰ اردیبهشت ۸۳ با اصلاحات و الحاقات بعدی و سایر قوانین مصوب شورای اقتصاد بخشی از منابع مالی لازم جهت سرمایه‌گذاری بخش غیردولتی در ایجاد و بهره‌برداری از تأسیسات مذکور را به‌عنوان «هزینه ورودی متناسب با میزان پسماند تحویلی» پرداخت کنند. در صورت عدم پرداخت اعتبارات تعهدشده توسط شهرداری‌ها، دولت می‌تواند نسبت به پرداخت آن از محل منابع مالی پیش‌بینی‌شده برای همان شهرداری‌ها در قانون مالیات بر ارزش افزوده با تصویب شورای برنامه‌ریزی استان اقدام کند.

 ۱۵:۰۵   لایحه اهداف و وظایف وزارت ورزش و جوانان اصلاح شد 

نمایندگان با اصلاح لایحه اهداف، وظایف و اختیارات وزارت ورزش و جوانان به منظور تأمین نظر شورای نگهبان موافقت کردند.

بر اساس اصلاحات انجام گرفته ماده (۱) این لایحه به شرح زیر اصلاح شد:
ماده (۱) به منظور تحقق اهداف نظام جمهوری اسلامی ایران در بخش ورزش و امور جوانان کشور، اهداف، وظایف و اختیارات وزارت ورزش و جوانان که در این قانون به اختصار «وزارت» نامیده می‌شود با رعایت احکام و ارزش‌های اسلامی و شئون انقلاب اسلامی.
همچنین نمایندگان با اصلاح بند (پ) ماده (۲) لایحه اهداف، وظایف و اختیارات وزارت ورزش و جوانان به شرح زیر موافقت کردند:
بند (پ) ماده (۲): ورزش همگانی هر نوع ورزش و فعالیت بدنی که نشاط و سلامت عمومی مردم را تأمین می‌کند.
بر اساس این گزارش جزء (۴) بند (الف) ماده (۴) با موافقت نمایندگان اصلاح شد.
در جزء (۴) بند (الف) ماده (۴) آمده است: ترویج ارزش‌ها و موازین اسلامی و ارزش‌های فرهنگی – اخلاقی، منش پهلوانی در ورزش.
همچنین نمایندگان تبصره جزء (۱۲) بند (الف) ماده (۴) را به شرح زیر اصلاح کردند: فعالیت‌های رسمی تربیت بدنی مدارس، دانشگاه‌ها، حوزه‌های علمیه به جز فعالیت باشگاه‌های ورزشی آن‌ها از شمول این بند مستثنی هستند.
نمایندگان جزء (۶) بند (پ) ماده (۴) را به شرح زیر اصلاح کردند: صدور مجوز تأسیس و نظارت بر فعالیت خانه‌های جوانان.
بر اساس این گزارش یک تبصره به انتهای ماده (۴) با موافقت نمایندگان به شرح زیر الحاق شد.
تبصره: بند‌های (پ) و (ت) این ماده با رعایت مصوبه جلسه ۲۸۷ مورخ ۶ مرداد ۷۱ شورای عالی انقلاب فرهنگی با موضوع تصویب «اساسنامه شورای عالی جوانان» اجرا می‌شود.
همچنین جزء (۱) بند (الف) ماده (۵) به شرح زیر اصلاح شد.
در جزء (۱) بند (الف) ماده (۵) آمده است: اتخاذ سیاست‌های توسعه تربیت بدنی و ورزش کشور متناسب با سند آمایش سرزمینی کشور در چارچوب قانون.
بر اساس این گزارش جزء (۳) بند (الف) ماده (۵) با موافقت نمایندگان اصلاح شد.
جزء (۳) بند (الف) ماده (۵): هماهنگ‌سازی فعالیت‌های تربیت بدنی و ورزش کشور و رفع چالش‌ها و موانع توسعه ورزش در چارچوب قانون.
همچنین ماده (۶) لایحه اهداف، وظایف و اختیارات وزارت ورزش به شرح زیر اصلاح شد.
ماده ۶: به منظور تکریم و حمایت از قهرمانان، پیشکسوتان، نابینایان و ناشنوایان ورزشی دارای عناوین قهرمانی المپیک و پاراالمپیک، جهانی، آسیایی، پاراآسیایی و ملی غیرشاغل و فاقد درآمد مستمر و مشخص، صندوق حمایت از قهرمانان و پیشکسوتان ورزش کشور در فهرست نهادها، موسسات عمومی غیردولتی، موضوع قانون فهرست نهاد‌ها و موسسات عمومی غیردولتی مصوب ۱۳۷۳ با اصلاحات بعدی با استفاده از منابع و امکانات موجود قرار می‌گیرد. اساسنامه صندوق توسط وزارت ورزش و جوانان تهیه می‌شود و ظرف مدت ۶ ماه پس از لازم‌الاجرا شدن قانون به تصویب هیأت وزیران می‌رسد.

 ۱۴:۵۷   موافقت با اصلاح لایحه الحاق ایران به کنوانسیون انجمن مدیریت سوخت 

نمایندگان مجلس با اصلاح لایحه الحاق اصلاحی به کنوانسیون مشترک انجمن مدیریت سوخت مصرف‌شده و ایمنی مدیریت پسماند پرتوزا موافقت کردند.

نمایندگان در اصلاح لایحه الحاق جمهوری اسلامی به کنوانسیون مشترک ایمنی مدیریت سوخت مصرف‌شده و ایمنی مدیریت پسماند پرتوزا که جهت رفع ایراد شورای نگهبان به کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس فرستاده شده بود، با ۱۴۷ رأی موافق، ۱۶ رأی ممتنع و ۶ رأی مخالف از مجموع ۲۱۵ نماینده حاضر در صحن موافقت کردند.

ماده واحده ـ به دولت جمهوری اسلامی ایران اجازه داده می‌شود به کنوانسیون مشترک ایمنی مدیریت سوخت مصرف‌شده و ایمنی مدیریت پسماند پرتوزا مشتمل بر یک مقدمه و چهل و چهار ماده به‌شرح پیوست با لحاظ برداشت‌ها و شرایط زیر ملحق گردد و اسناد مربوط را تسلیم نماید:
- در اجرای این کنوانسیون رعایت اصول ۷۷، ۱۲۵، ۱۳۹ و همچنین بند ۵ اصل سوم قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران به ویژه در موارد بند ۴ بخش یک ماده ۶، بند ۴ بخش یک ماده ۱۳ و ماده ۳۲ الزامی است.

 ۱۴:۴۱   آغاز جلسه علنی نوبت عصر مجلس 

جلسه علنی نوبت عصر مجلس دقایقی پیش به ریاست آقای علی لاریجانی آغاز شد.

آقای قاضی زاده هاشمی دستور کار صحن علنی را به شرح زیر قرائت کرد:
گزارش کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی در مورد لایحه الحاق دولت جمهوری اسلامی ایران به کنوانسیون مشترک ایمنی مدیریت سوخت مصرف شده و ایمنی مدیریت پسماند پرتوزا که از سوی شورای نگهبان اعاده شده است.
گزارش کمیسیون فرهنگی در مورد لایحه اهداف وظایف و اختیارات وزارت ورزش و جوانان که از سوی شورای نگهبان اعاده شده است.
گزارش کمیسیون اقتصادی در مورد لایحه موافقتنامه بین دولت جمهوری اسلامی ایران و دولت جمهوری هند به منظور اجتناب از اخذ مالیات مضاعف و جلوگیری از فرار مالیاتی در مورد مالیات‌های بردرآمد به انضمام پروتکل الحاقی گزارش کمیسیون اقتصادی در مورد لایحه الحاق بنادر شهید بهشتی و شهید کلانتری به محدوده منطقه آزاد تجاری - صنعتی چابهار
گزارش کمیسیون قضایی و حقوقی درباره حمایت از اطفال و نوجوانان
گزارش کمیسیون امور داخلی کشور و شورا‌ها در مورد لایحه کمک به ساماندهی پسماند‌های عادی با اولویت استان‌های ساحلی و کلانشهر‌ها با مشارکت بخش غیر دولتی
گزارش کمیسیون کشاورزی در مورد عملکرد دستگاه‌های اجرایی برای مقابله با مخاطرات ناشی از هجوم ملخ‌های صحرایی و عرصه‌های طبیعی و اراضی کشاورزی کشور
گزارش کمیسیون بهداشت و درمان مبنی بر رد تقاضای تحقیق و تفحص از عملکرد جمعیت هلال احمر جمهوری اسلامی ایران

 ۱۷:۲۶   نشست بعدی مجلس، دوشنبه 

مسعود پزشکیان نایب رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: جلسه بعدی مجلس رأس ساعت ۸ صبح دوشنبه، دوم دی ماه با ادامه دستورکار هفتگی برگزار می‌شود.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
مهارت و تخصص، زیرساختی پایدار برای پیشرفت آینده جامعه است
تندروان: هنوز قدم‌های زیادی مانده است
کشف ۲۱۲ کیلوگرم مواد مخدر در چهار ماه نخست سال در ماکو
جبران ناترازی انرژی با احداث شهرک های انرژی خورشیدی
دستگیری عامل تشویش اذهان عمومی در ازنا
پایان عملیات نصب علمک گاز در روستا‌های نوآباد ودشتی از توابع شهرستان میرآباد
کمینه و بیشینه دمای سی‌ و یکم تیر در سمنان
اجرای عملیات بهسازی در ۳۲ روستای شهرستان نهاوند
خلاء قانونی برای خروج بانک‌ها از بنگاه داری وجود ندارد
کشف ماینرهای قاچاق از مرغداری در نقده
اردوغان: هرکس سکوت کند شریک جرم اسرائیل است
محسن فروزان به صنعت نفت آبادان پیوست
محکومیت مشاور املاک متخلف در ارومیه
در شرایط بحرانی آب احتمال ادامه تعطیلی‌ها وجود دارد
قوه قضاییه عهده دار مسئولیت اجرای عدالت در جمهوری اسلامی ایران
پایان هفته‌ای گرم در جنوب غرب خوزستان
هیچ تجاوزی به خاک افغانستان بی پاسخ نمی‌ماند.
ضبط ۲ هزار لیتر سوخت قاچاق
تیم ووشو جوانان ایران عازم چین شد
تعطیلی ادارات تبریز و اسکو
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
دستگیری ۲ نفر در پرونده شهادت محیط‌بان
خودروسازان بدهکار؛ داد قطعه‌سازان را درآوردند!
سفره‌های زیرزمینی مفیدترند یا سدها؟
تشریح اقدامات وزارت آموزش و پرورش در دفاع مقدس ۱۲ روزه
ورود بلاکچین به تأمین مالی تولید
آتش‌سوزی ۲۰ هکتار از پارک ملی تندوره درگز
ثبت ارزش ۹.۴ هزار میلیارد ریالی در فروش روزانه بورس انرژی
تصویب بسته تامین منابع مالی برای بازسازی واحد‌های تولیدی؛ به‌زودی
پاکدامن، نامزد عضویت در کمیته ورزشکاران فدراسیون جهانی شمشیربازی
بررسی مشکلات ۱۵ واحد تولیدی و صنعتی استان تهران
مقابله منسجم با قاچاق حیات‌وحش در دستور کار سازمان حفاظت محیط زیست
عیسی آل‌کثیر به استقلال پیوست
رئیس فدراسیون تکواندو سفیر ملی صبر شد
رئیس جمهور واحد گازی ۱۸۳ مگاواتی نیروگاه نکا را افتتاح کرد
نمایشگاه بین المللی صنعت ساختمان؛ ۲۷ مرداد
تشدید نظارت بر بازار برنج، روغن و شکر  (۲ نظر)
هشدار عراقچی درباره سوءاستفاده ۳ کشور اروپایی از مکانیسم ماشه  (۲ نظر)
وزیر نیرو: از مردم بابت کاهش فشار آب عذرخواهی می‌کنیم  (۱ نظر)
رویداد «کاروان روایتها» برگزار می‌شود  (۱ نظر)
هلاکت فرمانده عملیات یگان‌های کماندویی رژیم صهیونیستی  (۱ نظر)
عدم خروج خانه اقبالیان در استان همدان از ثبت ملی  (۱ نظر)
حماس: رژیم صهیونیستی در حال اعدام دو میلیون نفر است  (۱ نظر)
عراقچی: نمی‌توانیم از غنی سازی دست بکشیم  (۱ نظر)
حمله گسترده سایبری به زیرساخت‌های آمریکا  (۱ نظر)
سازمان ملل: غزه با گرسنگی فاجعه‌بار رو‌به‌رو است  (۱ نظر)
خلع سلاح یمن غیرممکن است  (۱ نظر)
تظاهرات حمایت از غزه در ترکیه، اردن، مصر، عراق و لیبی  (۱ نظر)
حمله پلیس کانادا به تظاهرات کنندگان حامی فلسطین در شهر تورنتو  (۱ نظر)