در جنوب سیستان و بلوچستان
برداشت بیش از ۳۰ تن کینوا از مزارع بمپور
برداشت کینوا از سطح ۲۰ هکتار از مزارع شهرستان بمپور آغاز شد.
به گزارش
خبرگزاری صداوسیمای مرکز سیستان و بلوچستان ، مدیر جهاد کشاورزی بمپور گفت: سه رقم سیاه،نارنجی و تی تی کاکا ارقام کشت شده کینوا در این شهرستان است.
محمد اکرم هادیان افزود : با ترویج کشت اینمحصول در سطح منطقه با توجه به قیمت آن در بازار میتوان کشت را به چند برابر افزایش داد.
مدیر جهاد کشاورزی بمپور افزود : کینوا گیاهی است با داشتن انواع پروتئین مورد نیاز بدن و عدم وجود گلدان در ساختمان آن به عنوان جایگزین مناسب برنج در رژیم غذایی مورد توجه قرار گرفته است.
کینوا با نام علمی Chenopodium quinoa که به خاویار گیاهی هم شهرت پیدا کرده به غلات شبیه است، ولی در واقع مانند اسفناج به خانواده «تاجخروسیان» (Amaranthaceae) تعلق دارد.
قسمت مورد مصرف این گیاه شکل دانهای دارد و پخت آن هم مانند غلات صورت میگیرد.
پروتئین، منیزیم، فیبر، پتاسیم، آهن، کلسیم، فسفر، ویتامینهای گروه ب، ویتامین ای و آنتی اکسیدانها از جمله موادی هستند که به وفور در دانههای این گیاه وجود دارند.
کینوا یکی از معدود گیاهان خوراکی است که همه ۹ آمینو اسید ضروری بدن را دارد.
هادیان افزود: محصول کینوا برای تولید آرد و به عنوان نشاسته در ترکیب آرد و به جای گندم و ذرت برای تهیه بیسکویت یا فرآوریهای غذایی مشابه استفاده میشود.
دانههای کینوا در رنگهای سفید، قرمز و سیاه وجود دارد. کینوا سفید که کمی به زرد متمایل است را به نام کینوا طلایی هم میشناسند. این دانهها ظریفتر و سبکتر از بقیه رنگها هستند و بعد از پخت نرمتر میشوند.
کینوا قرمز بعد از پخت به رنگ قهوهای دیده میشود و کمی شیرینتر است. این دانههای قرمز که بعد از پخت بافت خود را بیشتر حفظ میکند، برای تهیه سالاد مناسبتر هستند.
کینوا سیاه هم از دانههای سفید شیرینتر است و بعد از پخت هم به همین رنگ دیده میشود.
از برگهای جوان کینوا به عنوان سبزی تازه یا به صورت پخته در ترکیب غذایی مانند، خوراک سبزیجات، کوکو و آش استفاده میشود.