پخش زنده
امروز: -
کینوا یا خاویار گیاهی با ساخت و تولید دستگاه جدید بدست محققان استان زنجان فرآوری می شود.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز زنجان ؛ طراح این دستگاه گفت: یکی از قابلیتهای این دستگاه جدا سازی ساپونین بدون خرد شدن دانه کینوا از روی گیاه بعد از برداشت محصول است.
کرمی افزود: دانه خوراکی کینوا بدون ساپونین و پودر نانو ساپونین که خاصیت شویندگی طبیعی دارد محصول فرآوری شده این دستگاه است.
دانه گیاهی کینوا دارای یک پوششی تلخ مزه بنام ساپونین است که حفاظت از گیاه را در برابر قارچها و باکتریها برعهده دارد.
سازنده این دستگاه گفت: ظرفیت این دستگاه ، فرآوری روزانه 2 تن کینوا است.
کرمی گفت: پیش از این کشاورزان پوست گیری کینوا را با محلول و به روش قدیمی انجام می دادند اما با ساخت این دستگاه فرآوری این محصول به روش مکانیکی صورت می گیرد.
وی افزود: در حال حاضر کینوای تولید شده در خوزستان ، فارس و خراسان رضوی برای فرآوری به استان زنجان ارسال می شود.
معاون بهبود تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی استان زنجان گفت: گیاه کینوا سال گذشته در2 ونیم هکتار از زمینهای کشاورزی برخی از مناطق استان زنجان کشت شد که از این وسعت 4 تن کینوا برداشت شد.
خانم شب خیز افزود: امسال وسعت کشت خاویار گیاهی دراستان زنجان به 8 هکتار می رسد.
تغییر آب و هوای ایران به سمت گرم و خشک و شور شدن تدریجی خاکهای زراعی کشور از یک سو و تحمل بالای گیاه کینوا در مقابل خشکی و شوری از سوی دیگر، بیانگر منطقی برای استفاده از کینوا به عنوان یک گیاه مناسب برای رسیدن به کشاورزی پایدار، تغذیه مناسب و تولید صنعتی است.
دانه کینوا دارای ارزش غذایی بسیار بالایی است که به خاویار سبز یا گیاهی شهرت دارد.
با توجه به اینکه اینجانب از مجریان کشت کینوای شهرستان خودمان میباشم خواهشمند است پل ارتباطی اینجانب را با سازنده این دستگاه برقرار بفرمایید.
چرا که ما در پی توسعه زراغی و فراوری این محصول با ارزش هستیم.