دستاورد منحصر به فرد موشکی سپاه در سایه تلاش آمریکا برای تحریم تسلیحات ایران
آزمايش موشکی منحصر به فرد سپاه پاسداران ثابت کرد تلاشهای آمریکا برای تمدید تحریم های تسلیحاتی ایران فقط سیاسی است.
سپاه پاسداران انقلاب اسلامی هفته گذشته در رزمایش رسول اکرم ص برای نخستین بار موشک بالستیکی را آزمایش کرد، که از زیر زمین شلیک می شد.
در این رزمایش سپاه سامانه ضد موشکی آمریکایی تا دو سایت راداری شبیه سازی شده آن را توسط موشک های بالستیک ضد رادار خود با موفقیت هدف قرار داد.
نکته مهم در این رزمایش شلیک موشک بالستیک از اعماق زمین بدون داشتن سکو و تجهیزات مرسوم بوده است که به یک باره زمین را میشکافد و اهداف خود را مورد اصابت قرار میدهد و تا کنون هیچیک از قدرت های نظامی چنین فناوری موشکی را در اختیار ندارند.
چنین دستاوردهای نظامی در حالی است که آمریکا همچنان به دنبال تمدید تحریم تسلیحاتی ایران است که بر اساس توافق هستهای در آبان ماه سال جاری به پایان میرسد.
این تلاشها در حالی است که چین و روسیه با تلاش های آمریکا مخالفت کرده اند و برایان هوک مسئول گروه ویژه اقدام علیه ایران در وزارت خارجه آمریکا به دوره گردی روی اورده تا شاید مقامهای دیگر کشورها را متقاعد کند که با تحریم تسلیحاتی ایران موافقت کنند.
هوک روز چهارشنبه در لندن بار دیگر خواستار تحریم تسلیحاتی ایران از سوی جامعه جهانی شد و گفت این تحریم از سوی اروپا کافی نیست، چرا که در غیر این صورت تهران قادر خواهد بود از دیگر کشورها سلاح بخرد.
به نظر میرسد آزمایش موشکی اخیر سپاه پاسداران انقلاب اسلامی روشن کرد که ایران در تولید تسلیحات دفاعی خود به خود کفایی رسیده و نیازی به خرید تسلیحات از خارج ندارد.
در این باره کافی است به تولید پهپاد های دور پرواز و همچنین سامانه های راداری و ضد موشکی مانند باور 273 و سوم خرداد اشاره کرد که اولی توانمندی هایش بیش از اس 300 روسیه است و باسامانه سوم خرداد هم پهپاد فوق پیشرفته گلوبال هاوک آمریکا در آسمان ایران هدف گرفته و سرنگون شد.
در چنین شرایطی تلاش آمریکا برای تمدید تحریم تسلیحاتی ایران تاثیری در قدرت باز دارندگی کشور ندارد و به نظر میرسد با هدف سیاسی و جلب حمایت جهانی دنبال می شود اما با توجه به مخالفت ها با آن، به نظر میرسد آمریکا در بعد سیاسی نیز با شکست روبرو شده و دوره گردی های برایان هوک چیزی جز نمایش انزوای سیاسی آمریکا را به دنبال نخواهد داشت.
البته اینکه ایران با چنین دستاوردهایی رقيبی برای آمریکا در بازار تسلیحات شود نیز از دیگر نگرانی های غرب است. ضمن اینکه کافی است اشاره شود. چنین دستاوردهایی روشن میکند حضور نظامی آمریکا در منطقه نیز بیفایده بوده و فقط بر کشورهای میزبان هزینه وارد میکند.
-----------------------------------------------------------------------------
پردازش و تحلیل/ رضا محمد مراد