از امروز
آغاز طرح جامع محدودیتهای مقابله با کرونا در مازندران
با تصویب ستاد ملی مقابله با کرونا، «طرح جامع اعمال محدودیتهای پویا در مقابله با کرونا» از امروز همزمان در سراسر کشور آغاز شد.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما مرکز مازندران، در «طرح جامع اعمال محدودیتهای پویا در مقابله با کرونا» با سطح بندی شهرها به مناطق قرمز، نارنجی و زرد از امروز محدودیت های هوشمند اعمال می شود تا با کاهش تجمع ها از میزان شیوع بیماری کاسته شود.
این طرح به مدت دو هفته اجرا می شود و بعد از آن در مورد تمدید، تشدید یا کاهش آن تصمیم گیری خواهد شد.
این بار علاوه بر جدیت و استمرار محدودیت ها به جای استان ها، شهرها مبنا قرار گرفته اند و محدودیت ها شهر به شهر و بر اساس رنگ بندی زرد، نارنجی و قرمز اعمال خواهد شد.
در طرح جدید، معیار شاخص های رنگ بندی شهرها چیست؟
در این طرح، مبنا شهرستان و شهرها گذاشته شده و همانند محدودیت های گذشته مبنا استان نیست. در شرایط قبلی ممکن بود یکسوم شهرهای یک استان مشکل داشته باشند اما محدودیت برای همه شهرها اعمال میشد.
در طرح جدید شاخص تعداد بستری، رنگبندی شهرها را مشخص میکند. به این ترتیب که بستریهای چهار نفر در ۱۰۰ هزار نفر شهر زرد، شش نفر در ۱۰۰ هزار نفر شهر نارنجی و ۱۰ نفر در ۱۰۰ هزار نفر، شهرهای قرمز را تعیین میکند و وزارت بهداشت لیست شهرهای زرد، نارنجی و قرمز را اعلام خواهد کرد.
- سطح ۳ یعنی قرمز : اگر ۱۰ فوتی کرونایی باشد سطح قرمز را برای آن شهر در نظر گرفته میشود. بیش از صد شهر و شهرستان جزو محدوده قرمز هستند. تهران هم در این گروه قرار دارد.
- سطح ۲ یعنی نارنجی : بر اساس تقسیم بندی شهرها؛ و اگر تعداد بیماران ۶ نفر فوتی باشند سطح نارنجی است ، حدود ۱۵۰ شهر و شهرستان در محدوده نارنجی هستند
- سطح یک یعنی زرد : به ازای هر ۱۰۰ هزار نفر جمعیت، اگر حدود ۴ فوتی کرونایی بستری داشته باشیم سطح زرد برای آن شهر شناخته میشود ، حدود ۱۵۰ شهر و شهرستان هم در وضعیت زرد قرار دارند که شامل محدودیتهای سطح شغلی چهار میشوند.
- استانهای با سطح سفید هم داریم.
آیا ظرفیت تست ها روزانه کرونا افزایش می یابد؟
تا هفته گذشته روزانه ۲۲ هزار تست در کشور انجام میشد که در هفته جاری تعداد تستها به روزانه ۴۲ هزار مورد رسید و از روز سهشنبه با تحقق تستهای سریع ۲۰ دقیقهای به راحتی به عدد ۱۰۰ هزار تست در روز نزدیک شده ایم تا به این ترتیب مانع تکثیر بیماری و مراجعه افراد به بیمارستان شویم.
نحوه اجرای طرح ممنوعیت تردد از ساعت ۲۱ تا ۴ چگونه است؟خودروهای شخصی بعد از ساعت ۲۱ تا ۴ بامداد محدودیت منع تردد خواهند داشت و خودروهایی که این محدودیت را رعایت نکنند ۵۰۰ هزار تومان توسط دوربینها جریمه خواهند شد.
افرادی که در مشاغل ضروری فعالند و در شیفت دوم مجبور به تردد بعد از ساعت ۲۱ در شهر هستند چگونه باید مجوز دریافت کنند؟
پیش بینی می شود ۵۰ تا ۶۰ درصد مردم این موضوع را رعایت کنند، اما بخشی در حدود ۴۰ درصد وجود دارند که در دستگاههای اجرایی و شیفت دوم فعالیت میکنند که باید شماره پلاک نیروهای خود را به پلیس اعلام کنند و اگر این کار تا روز شنبه محقق نشد تا اخذ جریمه نیز این فرصت را دارند که این پلاکها را به پلیس اعلام کنند.
اگر فردی بعد از ساعت ۲۱ نیازمند اخذ خدمات ضروری مثل خدمات درمانی داشته باشد می تواند از خودروی خود استفاده کند؟
در این ساعات کلیه ناوگان تاکسیرانی، آژانسها و تاکسیهای اینترنتی به فعالیت خود ادامه میدهند و شهروندانی که ضرورت خروج منزل در این ساعات را دارند، میتوانند از این ناوگان استفاده کنند.
تعطیلی ها در هر یک از شهرهای زرد، نارنجی و قرمز چگونه است؟در شهرهای قرمز تقریبا میتوانیم بگوییم بجز رده یک مشاغل همانند سوپرمارکتها و نانواییها بقیه مشاغل تعطیل میشوند. اما بیمارستانها، نیروی انتظامی، بانکها، آب و برق و خدمات تعطیلبردار نیستند. از سوی دیگر صنایع و تولیدیها نیز در هر سه سطح باز خواهند بود. اما میتوانند تا یک سوم نیروهای انسانی خود را شیفتبندی کنند و تلاش شده با تجربیات ۹ ماه گذشته از چیزی غفلت نکنیم.
جریمه ورود خودروهای پلاک شهرهای قرمز به شهرهای دیگر چقدر است؟اگر به هر طریقی این خودروها وارد جادهها شوند و در جادهها مشاهده شوند شهرهای قرمز یکمیلیون تومان و شهرهای زرد و نارنجی تا ۵۰۰ هزار تومان جریمه میشوند. در این طرح تهران و کرج یکی دیده شدهاند.
نحوه تردد خودروها با پلاک شهرهای زرد، نارنجی و قرمز چگونه است؟ورود افراد غیربومی به شهرهای نارنجی و قرمز ممنوع است. به این ترتیب افرادی که ساکن شهر نارنجی یا قرمز نیستند نمیتوانند به این شهرها وارد شوند. از سوی دیگر کسانی که ساکن شهرهای قرمز و نارنجی هستند اجازه ورود به سایر شهرها را هم ندارند. یعنی میتوانند از شهر خود خارج شوند اما اجازه ورود به سایر شهرها را ندارند و این تدبیر با این هدف در نظر گرفته شده که بعضاً برخی افراد مشاغل تولیدی در اطراف شهرها دارند. به این ترتیب این افراد میتوانند برای حاضر شدن در محل کار خود از شهر خارج شوند اما قطعا افراد به قصد سفر نمیتوانند از شهرهای نارنجی و قرمز خارج شوند.
افراد غیربومی نمیتوانند به شهر تهران وارد شوند و اگر به هر طریقی وارد این شهر شوند خودروهای غیربومی هر ۲۴ ساعت که مشاهده شوند در صورت نارنجی بودن شهر ۵۰۰ هزار تومان و در صورت قرمز بودن شهر یک میلیون تومان جریمه خواهند شد. در ادامه این مثال همچنین افراد بومی داخل تهران به عنوان یک شهر قرمز اجازه ورود به هیچ شهر دیگری ندارند اما کنارگذر شهرها برای تردد عبوری باز گذاشته شده و مشکلی نخواهند داشت.
بیشتر بخوانید: سفر به مازندران ممنوع
فعالیت ادارات در هر یک از شهرهای زرد، نارنجی و قرمز چگونه خواهد بود؟
مشاغلی که خدمات ضروری ارائه میکنند همچون نیروی انتظامی، آتشنشانی و... به هیچ عنوان دورکاری ندارند، اما سایر دستگاهها امکان حضور تا یک سوم در شهرهای قرمز را دارند. البته در شهرهای با وضعیت نارنجی دو سوم نیروها میتوانند در محل کار خود حاضر باشند. در اجرای این طرح اگر مدیر دستگاهی این موضوع را رعایت نکند چنانچه گزارشی درخصوص عدم رعایت این محدودیتها ارائه شود بیتردید مجازاتهای تعیین شده اعمال خواهد شد. از سوی دیگر تمام دفاتر شرکتهایی که با مشاغل گروه یک فعالیت دارند باز هستند و فعالیت آنها مشکلی ندارد. البته همه این موارد باید با رعایت شیوه نامه های بهداشتی باشد.
اعمال محدودیت برای شرکت های خصوصی چگونه خواهد بود؟
این شرکتها در دو بخش تقسیمبندی شدهاند. نخست شرکتهایی که با مشاغلی در شهرهای وضعیت زرد و نارنجی فعالیت دارند، در ارتباط هستند که فعالیت آنها مانعی ندارد. بخش دیگر شرکتهایی هستند که مراجعهکننده ای دارند که در شهرهای با وضعیت نارنجی و قرمز هستند. البته شرکتهایی که متصل به تولیدیها و مشاغل گروه سطح یک هستند از لحاظ فعالیت مشکلی نخواهند داشت. به این ترتیب شرکتهایی که در بخش بازرگانی هستند نیز میتوانند فعالیت کنند.
به گفته وی، محدودیتها در عمل شدید هستند. در شرایط اعمال محدودیتها امور ضروری کشور روی زمین نخواهد ماند. مسئولین تامین مایحتاج مردم باز هستند. بیتردید در روند تولید کالای ضروری، زنجیرهای تا رسیدن کالا به دست مردم وجود دارد که باید همگی فعال باشند لذا در وضعیت قرمز هرچند که شهر در نقطه تعطیلی قرار میگیرد اما مشاغل ضروری فعال خواهند بود.
تفاوت کارکنانی که در مشاغل ضروری پیوسته در شرایط اعمال محدودیت ها سر کار خود حاضر می شوند با کارمندان دورکار چیست؟برای کارکنانی که در شرایط ضروری باید در محل کار خود حضور داشته باشند نسبت به سایر کارکنان باید امتیازاتی در نظر گرفته شود. به ویژه زمانی که این موضوع طولانی باشد. دستگاهها و سازمانها باید تفاوتیهایی میان این کارکنان در نظر بگیرند.
در اجرای محدودیت های طرح جدید آیا کارمندان رسمی و پیمانی با یکدیگر تفاوتی دارند؟تبعیض میان نیروهای شرکتی، استخدامی و خدماتی بیتردید نقض مقررات است و با این موارد برخورد خواهد شد. این طرح رئیس و مرئوس، کارمند رسمی و قراردادی ندارد و باید برای همه یکسان و برابر دستورالعمل ها اجرایی شود. قطعا اجرای بدون تبعیض این طرح بین گروههای مختلف به جد در دستور کار باید باشد.
اگر در سازمان و یا صنفی رییس دستگاه این ضوابط را اجرایی نکرد کارمندان می توانند این تخلف را به دستگاهی ناظر اطلاع دهند؟یکی از گلایه های کارمندان مسئولینی هستند که بنا به تشخیص خود مقررات را اعمال نمیکنند. البته همه این موارد در مورد کسبه و اصناف نیز مورد تاکید است. این کارمندان میتوانند موارد تخلف را به سامانه وزارت بهداشت، کمیته امنیتی ستاد ملی مدیریت کرونا در وزارت کشور و همچنین از طریق ارائه گزارشهای کتبی اطلاع دهند.
مشاغل که بینابینی بین دو رسته تعیین شده در گروههای مختلف هستند این مشاغل باید توسط اصناف اعلام شوند تا ابهام آنها توسط کمیته امنیتی با بررسی وزارت بهداشت تعیینتکلیف شوند.
چطور می شود بانک ها و بورس فعالیت کنند اما مشاغل گروه های ۲ ، ۳ و ۴ در شهرهای قرمز تعطیل باشند در چنین شرایطی تکلیف چک ها و اجاره مغازه های مشاغل تعطیل چه خواهد شد؟راهحل اینکه چک آنها به اجرا گذاشته نشود تعطیلی بانکها نیست چرا که باید خدمات ضروری به مردم ارائه کنند. برای مشکل کسبه که بیشتر آنها در گروه یک قرار گرفتهاند و در طرح جدید بسته نخواهند شد تمهیدات لازم در نظر گرفته خواهد شد و با هماهنگی وزارت صمت و اتاق اصناف بسته حمایتی لازم جمعبندی و به ستاد ملی اعلام شده است. در این بسته بیمه، چکها و... به عنوان بسته حمایتی برای دوران اعمال محدودیتها به ستاد اعلام شده که هر مقدار از آن به تصویب برسد اجرایی خواهد شد.
کنترل مسافران در سفرهای ریلی، هوایی و اتوبوس ها چگونه اعمال می شود؟ تکلیف افراد مبتلا در صورتی که سفر داشته باشند چیست وآیا حمل و نقل عمومی در دو هفته اعمال محدودیت ها فعال است؟براساس آنچه در سامانه ماسک محقق شده مدیریت هوشمند انجام میشود به این ترتیب که فردی که تست پیسیآر آن مثبت شده در سیستم بهداشت و درمان اطلاعاتش ثبت میشود و از طریق سامانه ماسک ردیابی خواهد شد و اگر سفر داشته باشد، مبلغ ۲۰۰ هزار تومان روی فیش تلفن همراه، تلفن ثابت یا پلاک خودروی وی جریمه اعمال میشود و با پیامک نیز به وی اطلاع داده خواهد شد. به طور کلی فعالیت حملونقل عمومی بار و مسافر مجاز است. البته باید پروتکلها و ضوابط تعیین شده وزارت بهداشت رعایت شود و در این راستا نظارت وزارت راه نیز وجود خواهد داشت.
جریمه ورود خودروهای پلاک شهرهای قرمز به شهرهای دیگر چقدر است؟در حوزه ترددها نیز برای رعایت نشدن، اعمال جریمه ۵۰۰ هزار تومانی برای شهرهای نارنجی و جریمه یک میلیون تومانی برای شهرهای قرمز در نظر گرفته شده است؛ این جریمهها هر ۲۴ ساعت یکبار که پلاک از طریق دوربین و پلیس مشاهده شود، به عنوان ضمانت اجرایی طرح اعمال خواهند شد.
برگزاری جلسات در دستگاه های دولتی و خصوصی امکان پذیر است و تکلیف ماموریت های دستگاه ها چیست؟ماموریتهای غیرضروری نباید صورت گیرد. کلیه جلسات اگر در فضای سربسته باشد حتما باید الزام رعایت فاصله چهار متر افراد انجام شود. همچنین شش بار گردش هوا در هر ساعت برای فضای بسته باید انجام شود و حداکثر افراد شرکتکننده در جلسات شهرهای زرد ۳۰ نفر، شهرهای نارنجی ۲۰ نفر و شهرهای قرمز ۱۵ نفر باشد.
ضمانت اجرایی اعمال محدودیت ها در طرح جدید چیست؟ضمانت اجرایی رعایت محدودیتها در طرح جدید، بخشنامهای است که در شهریورماه توسط سازمان امور اداری و استخدامی ابلاغ شده است که در آن مجازاتهایی برای متخلفین تعیین گردیده و مسئول و ناظر هر بخش نیز در این بخشنامه مشخص شده است. برای مثال در وزارتخانهها معاونت توسعه منابع و در استانداریها نیز معاونین توسعه منابع برای این کار مشخص شدهاند.
جدی بودن شیوه نامه های و نظارت بر اجرای آن موضوعی است که وزارت بهداشت آن را دنبال خواهد کرد چرا که مباحث شیوه نامه ها از منظر تخصصی در حوزه وزارت بهداشت است و هیچ دستگاهی بهتر از آنها نمیتواند این نظارتها را اعمال کند. اما در حوزه اداری آنچه که تعیین شده از تذکر تا انفصال از خدمت پیشبینی شده است. همچنین در حوزه اصناف نیز از تذکر تا پلمب پیشبینی شده است. در حوزه آموزشی نیز از تذکر تا انفصال از خدمات به اضافه جریمه برای آموزشگاههای خصوصی در نظر گرفته شده است.
در این دو هفته طرح ترافیک در تهران اجرا می شود؟ آیا بازار تهران نیز در این دو هفته تعطیل است؟طرح ترافیک تهران با اجرای طرح جدید از امروز یکم آذرماه به قوت خود باقی است و اجرا خواهد شد. تمهیدات در نظر گرفته شده درباره فعالیت بازارها هم در محدودیت های جدید با توجه به سرپوشیده و سرباز بودن آن با یکدیگر متفاوت هستند، به طوریکه بازار تهران در دسته مشاغل سرپوشیده و در گروه ۲ قلمداد می شود. لذا در مشاغلی که نباید فعالیت کنند دیده شده است.
سازو کار تردد خودروهای مجاز پس از ساعت ۲۱ در طرح جدید چگونه است؟نحوه تردد خودروی افرادی که ضرورت رفت و آمد در شیفت دوم کاری یعنی از ساعت ۲۱ تا ۴ صبح را دارند به این شکل است که این افراد باید از طریق کارفرما پلاک خودروی خود را به پلیس اعلام کنند. اما درحال حاضر سازوکار این موضوع در دست طراحی است. در مصوبه ستادملی مدیریت کرونا عنوان شده که افرادی که در مشاغل ضروری فعالیت می کنند و ضرورت تردد در ساعت ۲۱ تا ۴ صبح را دارند باید تایید فرمانداری داشته باشند. در حال احصا هستیم که چه دستگاههایی و چه تعداد خودرو در این بخش جای می گیرد که اعلام کنیم با ارائه کارت شناسایی و یا اگر جریمه شدند راهکاری برای رفع جریمه ها فراهم کنیم چون هنوز طرح اجرا نشده، باید طراحی مناسب انجام دهیم و ممکن است مدل های دیگری پیاده شود.
از کجا می توان لیست مشاغل ضروری گروه یک را پیدا کرد؟لیست این مشاغل در اطلاعیه کمیته امنیتی، اجتماعی و انتظامی ستاد ملی مدیریت بیماری کرونا اعلام شده که به این شرح است :
- کارخانههای تولیدی، مراکز صنعتی و معدنی، کشاورزی، شیلات و خدمات وابسته.
- مراکز زیر ساختی و حیاتی، مراکز تامین و توزیع برق، گاز، مدیریت پسماند، فاضلاب و فعالیتهای تصویه و تهویه هوا، پالایشگاهها و جایگاههای عرضه سوخت.
- حمل و نقل عمومی کالا و مسافر برونشهری شامل ریلی، هوایی، جادهای و دریایی.
- حمل و نقل عمومی درونشهری.
- ادارات و مراکز نظامی، انتظامی و امنیتی، امدادی و ستادی.
- فروشگاههای زنجیره ای، سوپر مارکت ها، میوه فروشیها و سبزی فروشی ها، میادین میوه و تره بار.
- مراکز تولید، نگهداری، توزیع و فروش محصولات غذایی و خدمات وابسته.
- مراکز تولید و عرضه فرآوردههای لبنی و نانوایی (تولید فراوردههای نانوایی).
- مراکز بهداشتی، درمانی، امدادی، اورژانس و تامین آمبولانس دولتی و خصوصی.
- داروخانه ها، مراکز و فروشگاههای دامپزشکی، پخش دارو، عطاری و داروهای سنتی.
- مراکز تهیه، تولید و توزیع مواد غذایی آماده و بیرون بر.
- خدمات اپراتورهای ارتباطی، خدمات الکترونیک و فعالیتهای پستی.
- شرکتهای خدمات اینترنتی اعم از تامین کنندگان اینترنت، فروشگاههای اینترنتی و شرکتهای خدمات مبتنی بر اینترنت.
- رسانههای مکتوب و بر خط و مشاغل مشابه.
- مراکز نگهداری خدماتی سالمندان، معلولین، مراکز توانبخشی و مراقبتی و آسایشگاه ها.
- تعمیرگاههای انواع خودرو و لوازم خانگی، الکتریکی و الکترونیکی.
- فروشگاههای انواع قطعات و لوازم یدکی.
- فروشگاههای انواع مصالح ساختمانی و آهن آلات.
- کارگاههای صنعتی (مانند جوشکاری و تراشکاری و مشابه آن).
- چاپخانه ها.
- خشکشویی ها.
- آرامستان ها.
طرح ممنوعیت کرونایی، همزمان با سراسر کشور از بامداد امروز در ورودی همه شهرهای استان مازندران آغاز شد.