پولهای نامریی:
ارز دیجیتال: راه حل مشکل اقتصادی یا معضل اقتصادی؟
افزایش محبوبیت و ارزش ارزهای مجازی باعث شده است نادیده گرفتن آنها غیر ممکن باشد تا جایی که امروزه بسیاری از کشورهای دنیا به این پولهای مجازی روی آورده اند.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما مرکز همدان، ارز دیجیتال یا رمز ارز نوعی پول مجازی است که از فناوری رمزنگاری در طراحی آن استفاده شده و معمولاً به صورت غیرمتمرکز اداره میشود.
رمز ارزها میتوانند مانند سایر ارزهای بدون پشتوانه قابلیت مبادله، انجام تراکنش، خرید آنلاین و ... داشته باشند.
بیت کوین، اتریوم، لایت کوین، بایت کوین، بیت کوین کش، ریپل، مونرو، استلار، ورج از انواع رمز ارزها هستند.
ایده اولیه ساخت ارز دیجیتال به سال ۱۹۹۸ میلادی برمیگردد. در این سال متخصصان حوزه فناوری اطلاعات، تعریفی از نوع جدیدی از پول ارائه کردند که توسط کامپیوتر رمزنگاریشده و بدون نیاز به هیچ واسطه و بانکی برای انجام معاملات تولید میشود.در سالهای اخیر، تلاشهای بسیاری از سوی متخصصان حوزه فناوری اطلاعات، جهت عملیاتی کردن این ایده صورت گرفت تا در سال ۲۰۰۸ میلادی، مقالهای توسط یک شخص ژاپنی با نام مستعار ساتوشی ناکاموتو انتشار یافت که در این مقاله به تشریح و عملیاتی کردن سیستمهای پرداخت ارز دیجیتال پرداخت و درنهایت در سال ۲۰۰۹ میلادی، بیتکوین بهعنوان اولین واحد ارز دیجیتال و یک نمونه موفق عملیاتی، ایجاد و به همگان معرفی شد.
ماینر دستگاهی است که این ارزها را از فضای اینترنت استخراج میکند که موجب مصرف برق بسیاری میشود.بر اساس گفته کارشناسان، این موضوع باعث آسیب فراوانی به شبکه برق میشود که میتوان از راههای مختلفی، چون نصب این دستگاهها در نیروگاههای تولید برق و یا نیروگاههای خورشیدی استفاده کرد.