• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۹۹۸۱۳۴
تاریخ انتشار: ۰۶ بهمن ۱۳۹۹ - ۱۸:۲۰
اجتماعی » جامعه و شهری

مواد غذایی سنتی و خطر ابتلا به کرونا

رئیس انستیتو تحقیقات تغذیه‌ای و صنایع غذایی: برخی مواد غذایی سنتی مانند شیر، لبنیات، بستنی و شیرینی باید با ملاحظات فراوان مصرف شود تا امکان انتقال بیماری کرونا به حداقل برسد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما؛ دکتر سیدامیرمحمد مرتضویان در حاشیه نشست خبری تازه‌های غذا، تغذیه و کرونا در جمع خبرنگاران افزود: با احتمال بسیار زیاد غذا خودش نمی‌تواند خاستگاه انتقال کرونا باشد، اما اینکه غذا در اثر آلودگی ثانویه حامل ویروس کرونا باشد، بسیار محتمل است.
وی گفت: ما این موضوع را بخصوص در غذا‌های سنتی که با دخالت دست و انسان صورت می‌گیرد زیاد می‌بینیم و فرد آلوده از طریق سرفه، عطسه و آلودگی می‌تواند موجب آلودگی غذا شود که در غذا‌های صنعتی این نگرانی‌ها را نداریم.

کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی

سرپرست دانشکده علوم تغذیه و صنایع غذایی دانشگاه شهید بهشتی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه ویروس کرونا چه مدت روی غذا زنده می‌ماند؟ افزود: بر اساس تحقیقی که برای اولین بار در جهان در دانشگاه شهید بهشتی انجام شده است به این نتیجه رسیده ایم که وقتی کرونا در مواد غذایی تزریق می‌شود تا مدت بسیار طولانی باقی می‌ماند و مثلا درباره بستنی تا دمای منفی ۸۰ هم تا سه ماه این ویروس می‌ماند و شاید تعداد آن افت کند، اما در حدی هست که ایجاد بیماری کند.
دکتر مرتضویان گفت: در دوغ که اسیدیته بالایی دارد اثبات شد که تا دو ماه ویروس می‌ماند و قابلیت بیماری زایی را دارد و در انواع مواد غذایی بخصوص غذا‌های پرچرب حتی اگر پاستوریزه هم باشند این ویروس دوام دارد مگر اینکه دما تا ۸۰ درجه و حداقل یک دقیقه باشد.
وی افزود: اگر افراد غذا‌های فست فود مصرف می‌کنند قبل از خوردن حتما در مایکروفر یا فر قرار دهند و درباره شیر سنتی نیز حداقل باید ۸۰ درجه و به مدت یک دقیقه گرم شود.
رئیس انستیتو تحقیقات تغذیه‌ای و صنایع غذایی کشور افزود: ما مصرف بستنی سنتی را توصیه نمی‌کنیم چرا که راهی برای از بین بردن ویروس کرونا در آن نداریم و توصیه ما این است که بیشتر غذا‌ها و فرآورده‌های صنعتی مصرف شود.
دکتر مرتضویان گفت: در خصوص نان هم به دلیل آلودگی‌های پس از پخت نان که می‌تواند از طریق نانوایان یا رعایت نکردن بهداشت منتقل شود توصیه می‌کنیم که حتما نان قبل از مصرف در مایکروفر گرم شود.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
اهدای زندگی از دل یک حادثه، جوان بوکانی فرصت دوباره به بیماران بخشید
مشارکت کودکان در حکمرانی شهری شرط تحقق حقوق کودک
اجرای ۱۴ پروژه راهداری در خاتم و مروست
فریاد حمایت از فلسطین در ورزشگاه بارسلون
ویژه برنامه سوگنامه هنری بانوی آب و آفتاب
اسامی نفرات دعوت شده به اردوی تیم کشتی فرنگی جوانان
آغاز رزمایش جهادگران فاطمی ۵ در اردبیل
کسب یک مدال طلا و پنج برنز توسط قهرمانان‌ام‌ام‌ای استان زنجان
تاکید دادستان تهران بر هم‌افزایی دستگاه‌ها در حوزه حجاب و عفاف
بیانیه استانداران و روسای استان‌های مناطق ساحلی دریای خزر
اجرای موفق طرح حامی در مدارس کشور
دولت بر مشارکت گسترده، سلامت و رقابت عادلانه در انتخابات تأکید دارد
افزایش پایداری شبکه برق در شبکه آبرسانی کرخه و شاوور
کاربرد فناوری هسته‌ای در آبزی پروری
اعزام ۷۰۰ مبلغ در دهه دوم فاطمیه به مناطق مختلف خراسان جنوبی
تقریظ کتاب توسط رهبر معظم انقلاب مروج ارزش‌های اسلامی است
بازی‌های همبستگی اسلامی؛ ایران همچنان در رده سوم
برنامه ریزی بیش از ۶ هزار ویژه برنامه برای هفته بسیج در خوزستان
توقیف ۴۳۰۰ کیلوگرم چوب و زغال بلوط از کارگاه غیر مجاز در فلاورجان
نقش مهم داده‌های مکانی و فناوری‌های نوین در صنعت آب و برق
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
بازدید استاندار کرمان از کلاس‌های کانکسی هنرستان فدک
برندگان مرحله ششم پیش‌فروش سکه مشخص شدند
تقویم و اوقات شرعی زنجان سه شنبه ۲۷ آبان
غیرحضوری شدن مدارس ابتدایی چند شهر و روستای استان مرکزی
چه کسی باعث ناترازی بانک آینده شد؟
پیگیری دغدغه رئیس جمهور در سیستم آموزش عالی کشور
تداوم تخلفات در نبود نظارت
قصه چهار سال بلاتکلیفی استخر نیمه‌تمام ولیعصر زنجان
دریای خزر، نیازمند همکاری مشترک استانهای ساحلی پنج کشور
زبان معیار ۱۴۰۴/۰۸/۲۷
برپایی نمایشگاه عرضه محصولات روستایی در چهار باغ اصفهان
­ اسماعیلی، مرد طلایی کشتی فرنگی ایران
هشدار هواشناسی مازندران؛ کاهش کیفیت هوا در راه است
اجرای برج‌ نگاره «قهرمان» بر پیکره برج آزادی
فرخی دومین طلایی ایران در کشتی فرنگی
۳۰۰ کیلومتر بزرگراه در سیستان و بلوچستان افتتاح می‌شود  (۲ نظر)
غیرحضوری شدن مدارس ابتدایی چند شهر و روستای استان مرکزی  (۲ نظر)
آموزش مجازی مدارس و دانشگاه‌های رشت همزمان با برگزاری اجلاس استان‌های ساحلی خزر  (۱ نظر)
سردار حسن‌زاده: قدرت موشکی ایران مهار شدنی نیست  (۱ نظر)
قانون اساسی بالاترین سند ملی برای دفاع از کشور  (۱ نظر)
آغاز مذاکرات ایران و چین برای اتصال ریلی شرق به غرب  (۱ نظر)
منابع انسانی موتور محرک تعلیم‌وتربیت است  (۱ نظر)
اهدای اعضای زنِ ۳۵ ساله دچار مرگ مغزی در بیمارستان شهید ستاری قرچک  (۱ نظر)
طرح نماد، سرمایه‌های اجتماعی را حفظ می‌کند  (۱ نظر)
استاد دانشگاه امیرکبیر در لیست پراستناد‌های ۲۰۲۵  (۱ نظر)
دیپلمات روس: قطعنامه آمریکا درباره غزه بسیار مبهم است  (۱ نظر)
راه اندازی خط تولید موتور‌های کم مصرف در سمنان  (۱ نظر)
جامعه ایران در آستانه ورود به «سیاه‌چاله جمعیتی»  (۱ نظر)
ادامه خدمت‌رسانی به سیل‌زدگان هزارانی  (۱ نظر)
استقبال ترامپ با تشریفاتی کم‌سابقه از ولیعهد عربستان  (۱ نظر)