پخش زنده
امروز: -
جنگ بین روسیه و اوکراین بر بحران مواد غذایی در جهان دامن زده و بیش از یک میلیارد و هفتصد میلیون نفر از جمعیت دنیا را در معرض قطع کامل دسترسی به غذا قرار داده است.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما؛ جنگ بین روسیه و اوکراین بر بحران مواد غذایی در جهان دامن زده و بیش از یک میلیارد و هفتصد میلیون نفر از جمعیت دنیا را در معرض قطع کامل دسترسی به غذا قرار داده است.
تداوم جنگ بین روسیه و اوکراین، امنیت غذایی در جهان را با بحرانی کمسابقه مواجه کرده و قیمت موادغذایی در کشورهای مختلف به بالاترین سطح ممکن رسیده است.
در حالیکه مقامات روسی، اثر جنگ در اوکراین بر بحران غذایی در جهان را ناچیز میدانند، اما کشورهایی که تا پیش از این برای تامین گندم و غلات خود به روسیه و اوکراین وابسته بودند، به خوبی آثار مخرب جنگ بر امنیت غذایی را درک میکنند.
این در حالی است که روسیه به عنوان بزرگترین تولیدکننده و صادرکننده گندم و غلات در جهان، در پی اعمال تحریمهای سنگین آمریکا و اروپا، صادرات گندم و غلات را به حالت تعلیق درآورده است.
از سوی دیگر اوکراین که از نظر وسعت دومین کشور بزرگ اروپاست، با زمینهای حاصلخیز و کشتزارهای عظیم، به انبار غله اروپا مشهور بود، اما جنگ و ناامنی، تردد قطارها و کشتیهای باری را متوقف کرده و صادرات گندم و غلات از این کشور را به طور چشمگیری کاهش داده است.
در این اوضاع و احوال، هند نیز که دومین تولیدکننده گندم جهان است، برای تامین نیاز جمعیت میلیاردی خود، درها را به روی صادرات گندم بسته است.
آرکادی زلاچوفسکی، رئیس هیئت مدیره اتحادیه غلات روسیه در گفتگوی اختصاصی با خبرگزاری صداوسیما گفت: در شرایط جنگی، هیچ کس مسئولیت و امنیت کشتیرانی را به دلیل خطرپذیری زیاد، قبول نمیکند.
وی افزود: از سوی دیگر اوکراین انبارهای گندم خود را بسته و حتی محوطهی آنها را مینگذاری کرده تا روسها نتوانند وارد انبارها شوند.
رئیس اتحادیه غلات روسیه درباره استفاده روسیه از ابزار گندم و غلات برای زیر فشار قرار دادن جامعه جهانی گفت: برخلاف آمریکا که معمولا از هر ابزار ضد بشری به عنوان اهرم فشار علیه دیگر کشورها استفاده میکند، روسیه هیچگاه گندم و غلات را وسیله فشار در عرصه بین المللی قرار نمیدهد.
آردکای زلاچوفسکی گفت: ما هنوز در استفاده ابزاری از اهرمهای غیر انسانی به اندازه آمریکاییها پیشرفت نکردهایم.