روشهای رفع تلخی لیمو عمانی در غذا
مصرف لیمو عمانی در غذاها عطر بی نظیری دارد، ولی بعضی وقتها امکان دارد در غذا تلخی به وجود بیاورد
لیمو عمانی یکی از بهترین و پر استفادهترین چاشنیها است که در تهیه بعضی از غذاهای ایرانی کاربرد دارد. لیمو عمانی مزه ترشی به غذاها مخصوصا قیمه و قورمه سبزی میدهد، ولی بعضی اوقات استفاده از لیمو سبب به وجود آمدن تلخی در غذا میشود.که با شیوههایی میتوان تلخی آنها را گرفت. برای پی بردن به روشهای رفع تلخی لیمو عمانی در ادامه با ما همراه باشید.

بیشتر بدانید: طرز تهیه ته تالی خوشمزه
چگونه تلخی لیمو عمانی را بگیریم؟
استفاده از سیب زمینی
چنانچه متوجه شدید خورش شما طعم تلخی دارد یک سیب زمینی درشت پوست بگیرید آنگاه درون خورش بیندازید. بعد از اینکه خورش آماده شد سیب زمینی را از خورش بیرون بیاورید و دور بیندازید. چنانچه تلخی خورش شما خیلی زیاد نباشد با این شیوه میتوانید مشکل را حل کنید.
لیمو عمانی را خیس کنید
برای رفع تلخی لیمو عمانی، لیمو عمانی را بشویید و با چنگال سوراخ کنید و در آب ولرم برای مدت تقریبا کوتاهی خیس کنید و آنگاه داخل خورشت بریزید. در این شیوه شما باید از لیمو عمانی بیشتری استفاده کنید، چون امکان دارد با خیساندن لیمو عمانی مزه ترش آن هم کم شود.
استفاده از زعفران و شکر
این روش را فقط برای خورش قیمه میتوان به کار برد. چنانچه متوجه شدید خورش قیمه شما بسیار تلخ شده است، کمی زعفران سابیده شده با قدری آب جوش دم کنید، آنگاه به نسبت زعفران قدری شکر بیفزایید و خوب مخلوط کنید تا شکر قدری حل شود آنگاه مخلوط زعفران و شکر را به قابلمه خورش اضافه کنید، این راهکار به جز اینکه اینکه تا اندازه بسیاری تلخی خورش قیمه را میگیرد، سبب میشود خورش شما عطر زعفران بیشتری هم بگیرد.
لیمو عمانی را بجوشانید
روش دیگر برای برطرفکردن تلخی لیمو عمانی، آن را در آب برای چند دقیقه بجوشانید و آب آن را دور بریزید، بعد از لیموهای جوشیده شده در غذا استفاده کنید. در این روش هم از لیمو عمانی بیشتری استفاده کنید، چون با جوشاندن ترشی آن کمتر میشود.
بیرون آوردن هسته لیمو عمانی.
چون مقدار زیادی از تلخی لیمو عمانی به تخمهای آن ربط دارد، پس برای پیشگیری از تلخ شدن غذا بهتر از پیش از استفاده از لیمو عمانی، هستههای آن را بیرون بیاورید. برای این کار لیمو عمانی را شکسته و بعد با چاقو تخمهای آن را بیرون آورید.
از پودر لیمو عمانی استفاده کنید
یک روش دیگر برای اینکه خورشت شما طعم ترشی نداشته باشد و لیمو عمانی آن را تلخ نکند، از مقداری لیمو عمانی پودر شده استفاده کنید. دقت داشته باشید که استفاده از پودر لیموعمانی امکان دارد سبب تیره شدن رنگ خورشت شود.

جایگزین لیمو عمانی در قورمه سبزی
از جمله چیزهایی که سبب خوشمزهتر شدن خورشت میشود لیمو عمانی است که بعضی اوقات در دسترس نیست و باید یک جایگزین برای آن در قورمه سبزی پیدا کنیم. بعضی اوقات پودر لیمو، رب انار، آب غوره و یا آب لیمو از بهترین جایگزنها برای آن هستند.
جایگزین لیمو عمانی در آبگوشت
درست است که لیمو عمانی در آبگوشت طعم و مزه آن را چند برابر خوشمزهتر میکند، ولی اگر نداشتیم میتوانیم از پودر آن استفاده کنید و یا با توجه به سلیقه خود که بخواهید چه مزه ایی باشد میتوانید از رب انار، آب لیمو و یا بعضیها حتی از قره قورت استفاده میکنند.
نکات مهم
- برای آنکه تلخی پوست و محتویات داخل لیمو عمانی کمتر وارد غذا شود، پیش از ریختن آن در غذا بهتر است به جای شکستن، روی آنها چند سوراخ کوچک به وجود آورید.
- سعی کنید لیمو عمانیها را در لحظات آخر پخت غذا در آن بریزید، چون که زود انداختن آنها سبب میشود غذایتان بیش از اندازه طعم لیمو عمانی داشته باشد.
- از خوردن لیموی داخل خورشت خودداری کنید، چون لیمو عمانی در خورشت بیشترین میزان چربی را به خود جذب کرده است.
منبع:بیتوته/