پخش زنده
امروز: -
رئیس کل دادگستری آذربایجان غربی گفت :امنیت پایدار استان حاصل تعامل و تفاهم مجموعه های انتظامی و قضایی است.
به گزارش خبرگزاری صداوسیمای استان آذربایجان غربی نخستین جلسه کمیته راهبری قضایی - انتظامی آذربایجان غربی با حضور دکتر عتباتی رئیس کل دادگستری استان، مجیدی دادستان عمومی و انقلاب مرکز استان اعضای شورای قضایی و فرماندهان انتظامی و نیز حضور ویدیو کنفرانسی روساء، دادستان ها و فرماندهان انتظامی حوزههای قضایی استان در محل سالن جلسات مجتمع الغدیر فرماندهی انتظامی برگزار شد.
رئیس کل دادگستری آذربایجان غربی در این جلسه با تسلیت ایام سوگواری سید و سالار شهیدان بیان داشت: ویترین ایجاد، تولید و ارتقاء امنیت دو مجموعه قضایی و انتظامی هستند و باید این دو مجموعه برای ایجاد امنیت در میدان باشند و دیگر مجموعه ها را پای کار بکشند.
عتباتی با اشاره به اهمیت کمیته راهبری قضایی - انتظامی گفت: در جلسات کمیته راهبردی است که مباحث و مشکلات در قالب آمار به صورت ریز مطرح و با تعامل و توافق و پیگیری از ناهنجاری ها و آسیب های اجتماعی جلوگیری می گردد از این رو می بایست این جلسه هر دو ماه یکبار برگزار گردد خصوصاً در موضوع پیشگیری از جرایم علیه اموال و مالکیت که رو به گسترش است تدبیر گردد.
رئیس کل دادگستری استان در ادامه به سازش ۵۸ درصدی موضوعات ارجاع شده به واحدهای مددکاری کلانتری ها در سه ماهه اول سال اشاره و بیان داشت: در سه ماهه اول سال ۸۵۵۸ مورد اختلاف مردم به واحدهای مددکاری کلانتری ها ارجاع شده که از این تعداد ۵۰۰۵ مورد با سازش خاتمه یافته است و این سازش ها کمک بزرگی هم برای مجموعه قضایی و هم انتظامی است چرا که باعث می شود تحقیقات و رسیدگی در پروندههای مهم با دقت بیشتری صورت پذیرد.
مقام ارشد قضایی استان در ادامه به موضوع تعیین تکلیف خودروهای رسوبی و توقیفی در پارکینگ ها نیز پرداخت و گفت: یکی از دغدغه های مهم دستگاه قضایی استان خودروهای رسوبی و توقیفی در پارکینگ های استان است که از مهرماه سال گذشته به این موضوع ورود جدی داشته و اقدامات مهمی برای تعیین تکلیف این خودروها انجام داده است از جمله این اقدامات تعیین تکلیف بیش از ۱۰۰۰ دستگاه خودرو و ۴۰۰۰ دستگاه موتورسیکلت رسوبی از طریق فروش توسط بنیاد تعاون فراجا و ترخیص ۲۰۰۰ دستگاه خودرو با مشارکت پلیس تخصصی بوده است.
وی افزود: باید در توقیف وسائط نقلیه تجدیدنظر و بازنگری جدی به این امر داشت و در این روند حتماً توقیف ها قاعده مند و با رعایت تمامی دستورالعمل ها و قوانین بوده و دارای پیوست قضایی باشند و همچنین در تعیین تکلیف خودروها اولویت وسائط نقلیه فرسوده و خارج از چرخه باشد.
عتباتی در پایان تاکید کرد که مردم از مجموعه های قضایی و انتظامی برقراری و حفظ امنیت را می خواهند از این رو باید به مانند همیشه تلاش کرد با غیرت و تعهدی که کارکنان این دو مجموعه دارند امنیت پایدار را در جامعه برقرار کرد تا مردم به مانند همیشه احساس امنیت داشته باشند.
دادستان عمومی و انقلاب مرکز استان نیز در این جلسه با اشاره به دستورالعمل ساماندهی خودروهای توقیفی و رسوبی ابلاغی از قوه قضائیه بر ضرورت قاعده مند سازی و ایجاد فرایند واحد در این خصوص تاکید نمود.
مجیدی همچنین با اشاره به رشد ۴ درصدی جلب محکومین به اهمیت جلب ها نیز پرداخت و بیان داشت: اثبات یک رفتار مجرمانه پیچیدگی های خاصی داشته و زمان بر می باشد و زمانی که پس از طی فرایند دادرسی به حکم قضایی ختم می شود، زمانی احقاق حق اتفاق می افتد که این حکم اجرا شود و لازمه آن دستگیری مجرم است از این رو باید تمام تلاش در راستای جلب محکومین صورت پذیرد.
سردار جهانبخش فرمانده انتظامی استان نیز در این جلسه تاکید کرد که مجموعه های قضایی و انتظامی دو مجموعه در هم تنیده از لحاظ ساختاری برای جلوگیری از هنجار شکنی هستند و با همراهی خوبی که بین دو مجموعه ایجاد شده، با اقدامات مجموعه انتظامی و پشتیبانی های دستگاه قضایی، استان آذربایجان غربی در سال ۱۴۰۲ یکی از بهترین رتبه های کشوری را در انضباط بخشی کسب نموده است.
در ادامه این جلسه شش دستور جلسه که سه مورد مربوط به دستگاه قضایی و سه مورد مربوط به مجموعه انتظامی بود مطرح که مسئولان و فرماندهان مربوطه گزارشی در مورد آنها ارائه و پس از ارائه نقطه نظرات و دیدگاههای اعضاء، مصوباتی به تصویب رسید.
در پایان این جلسه تفاهم نامه ای بین معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان و رئیس پلیس پیشگیری فرماندهی انتظامی استان با موضوع بهره مندی از ظرفیت موجود طرفین به منظور پیشگیری، کنترل و کاهش جرایم و آسیب های اجتماعی، همچنین اصلاح و باز اجتماعی کردن مجرمان و کنترل مجرمین حرفه ای و سابقه دار به امضاء رسید.