پخش زنده
امروز: -
رییس کمیسیون معدن و صنایع معدنی اتاق ایران گفت: پیشتر میگفتیم معدن میتواند جایگزین نفت شود، اما حالا میگوییم مس به تنهایی میتواند جایگزین نفت شود.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما؛ بهرام شکوری در نشست خبری الزامات تحقق هدفگذاری برنامه توسعه هفتم در بخش معدن با بیان این مطلب افزود: ارزآوری بخش مس میتواند از ۳ میلیارد به بیش از ۱۰ میلیارد دلار افزایش یابد.
وی افزود: در شرایط کنونی به دنبال توسعه نیستیم و با وجود ناترازی برق فقط به بقا فکر میکنیم، حالا همه جمع شدیم تا به دولت و مجلس بگوییم کشور ما ظرفیتهای معدنی چشمگیری دارد و اجرای رشد ۱۳ درصدی شدنی است مشروط به اینکه شرایط مورد نیاز محقق شود.
وی اضافه کرد: بخش خصوصی متوقع است دست از سرش بردارند و حتی نیازی به تسهیلات ندارد همین که اجازه داده شود ارز حاصل از صادرات را بتواند در بازار آزاد عرضه کند و از پسِ هزینههای خود برآید مشکلاتش حل میشود.
به گفته رئیس کمیسیون معدن و صنایع معدنی اتاق ایران؛ حتی در ترکیه هم که همچون کشور ما، بیثباتی اقتصادی و تورم وجود دارد فقط یک نرخ ارز وجود دارد، اما تنها در ایران است که با انواع نرخهای ارز مواجه هستیم.
وی ادامه داد: دولت میتواند مناسباتش را با دنیا اصلاح کند تا بستر برای توسعه فعالیت کسب و کارها را فراهم آورد و شرایطی فراهم کند که تولیدکننده نگران تامین برق و گاز نباشد در حالی که مصرف انرژی شاخص توسعه یافتگی است
به گفته شکوری ۶۵ درصد معادن کشور (حدود ۷۷۰۰ معدن از ۱۲۶۰۰ معدن دارای پروانه بهره برداری) تعطیل است و یکی از دلایل آن افزایش کارشناسی نشده حقوق دولتی است، نگاه قانونگذار در حقوق دولتی درآمدی نیست و این حقوق باید خرج توسعه معادن و رفاه جمعیت بومی و منابع طبیعی و صندوق بیمه فعالیتهای معدنی و سازمان نظام مهندسی شود.
وی گفت: اگر نگاه درآمدی به حقوق دولتی نیست چرا باید به قدری افزایش یابد که به تعطیلی معادن بینجامد. البته قول دادهاند که نرم افزار حقوق دولتی را در سال آینده راه اندازی کنند.
رئیس کمیسیون معدن و صنایع معدنی اتاق ایران گفت: عوارض سنگین وارداتی و ممانعت از واردات ماشین آلات معدنی و تامین نشدن مواد اولیه عواملی است که به تعطیلی معادن میانجامد البته به اینها کاغذبازی پیچیده پیمان سپاری ارزی را هم بیفزایید.