پخش زنده
امروز: -
زنگ افتتاح بخش «سرزمین من» هفدهمین جشنواره ملی هنرهای تجسمی فجر بهصورت همزمان با ۱۱ استان کشور، در تالار حافظ شیراز نواخته شد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما دبیرکل جشنواره هنرهای تجسمی فجر نیز در این مراسم با اشاره به ظرفیتهای هنری استان فارس اظهار کرد: سرو جشنواره را به شهر سروناز آوردهایم که در فرهنگ ما معنا ساخته است.
ابراهیم کلهرنیا اظهار کرد: شجاعت پیدا کردیم تا خلاف عادت بیندیشیم و به طریق دیگر موضوعات را بیابیم و اندیشه ملی را در کار تعبیر کنیم.
وی تصریح کرد: فارس به نمایندگی از مردم کل ایران، پیشاهنگ یک اتفاق نوین است، این آرزو را داریم که این پرچم در سالهای بعد در نقاط مختلف کشور گردانده شود.
کلهرنیا با بیان اینکه بخشهایی از گنج وجود تاریخ مدنیت را باید در فارس جستوجو کرد، گفت: آثار فاخر هنرمندان شیرازی توسط نمایندگان جشنواره مورد داوری قرار گرفت و ستایش شد.
محمد جواد زارع مهذبیه، مدیر هنری بخش «سرزمین من» هفدهمین جشنواره ملی هنرهای تجسمی فجر نیز بیان کرد: ۱۳۰ اثر در این جشنواره جمعآوری شد که از این تعداد ۵۶ اثر از ۲۵ هنرمند به نمایش درآمده است. امیدواریم که این مراسم به یک رسم هر ساله تبدیل شود.
اعلام برنامههای هفدهمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر
هفدهمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر با گشتایش بخش «سرزمین من» در شیراز آغاز شد.
پس از آن چهارشنبه ۲۶ بهمن، بخش «گنجینهها» در موزه خوشنویسی تهران آغاز به کار خواهد کرد، نمایشگاهی که تا ۸ اسفند برپا خواهد بود. کیوریتور این بخش آمنه رضایی، مدیر موزه خوشنویسی است.
افتتاحیه جشنواره در بخش «درخت زرین» که بخش اصلی جشنواره است، روز جمعه ۲۶ بهمن در مجموعه فرهنگی ـ هنری آسمان برگزار خواهد شد و تا روز ۱۰ اسفند ادامه خواهد داشت. کیوریتوری این بخش برعهده جمشید حقیقتشناس است. در این بخش، آثاری در حوزههای متنوع هنرهای تجسمی با درونمایه درخت به نمایش درمیآید.
بخش «یادداشتهای یک دوربین»، مجموعهای است به کیوریتوری سید عباس میرهاشمی از عکسهای «میشل ستبون»، عکاس فرانسوی، از انقلاب اسلامی که دوشنبه ۲۹ بهمن در فرهنگسرای نیاوران گشایش خواهد یافت و تا ۶ اسفندماه برقرار خواهد بود.
بخش «جشنها»ی جشنواره هفدهم نیز روی پنجشنبه ۲ اسفند در موزه گرافیک کار خود را آغاز میکند و تا ۲۴ اسفند ادامه خواهد داشت. عادل صدرممتاز، کیوریتور این بخش، پوسترهایی از آرشیو موزه گرافیک ایران با موضوع جشن را به معرض نمایش گذاشته است.
همچنین بخش «هنر فاخر ملی» که شامل آثار نگارگری و خوشنویسی است، روز جمعه ۳ اسفند در باغ موزه نگارستان افتتاح خواهد شد، نمایشگاهی که تا روز ۲۴ اسفند برپاست. کیوریتوری آثار نگارگری این بخش برعهده آقای امیر طهماسبی و بخش خوشنویسی برعهده علیاشرف صندوقآبادی خواهد بود.
در نهایت شنبه ۴ اسفند آیین اختتامیه و اهدای جوایز در تالار وحدت برگزار خواهد شد.