پخش زنده
امروز: -
آقای جلیلی نماینده رهبر انقلاب در شورای عالی امنیت ملی:دشمنان به دنبال پاک کردن حافظه تاریخی ملت ایران هستند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما،برنامه گفتگوی ویژه خبری دوشنبه شب به بررسی علل پیروزی انقلاب اسلامی و استمرار آن اختصاص داشت.آقای سعید جلیلی نمایند مقام معظم رهبری در شورای عالی امنیت ملی و عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با حضور در این برنامه به تشریح این موضوع پرداخت که مشروح کامل آن در ادامه می آید.
مقدمه مجری: امشب راجع به شکوه حضور مردم ایران در جشن پیروزی انقلاب اسلامی ایران، راهپیمایی ۲۲ بهمن صحبت خواهیم کرد. در چهل و ششمین سالروز پیروزی انقلاب اسلامی ایران مردم ایران در اقصی نقاط کشور به مانند سالهای گذشته حضور شکوهمندی را به تصویر کشیدند، راجع به این حضور شکوهمند و اتفاقات دیگری که میتواند پیام حاصل از این حضور برای دنیا باشد، صحبت خواهیم کرد.
سوال: شما راهپیمایی امروز را خوزستان در شهر اهواز تشریف داشتید، در مجموع راهپیمایی را چطور دیدید و پیامی که امروز صادر شد به نظر شما حاوی چه نکات و مفادی بود؟
جلیلی: چه در اهواز و خوزستان عزیز و چه در همه سراسر میهن اسلامی امروز یک حضور پرشکوه را شاهد بودیم، کسی که امروز در آمریکا در راس حکومت قرار گرفته، چند سال قبل در دوره قبلی این رئیس جمهور بیان کرده بود که خودش و دولت او و کابینه او گفته بودند که ما کاری میکنیم ملت ایران نتوانند چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب شان را جشن بگیرند، امروز هم او و هم همه دنیا شاهد بودند که ملت ایران چهل و ششمین سالگرد پیروزی انقلاب خود را با افتخار جشن گرفت و این حضور پرشکوه را مردم نشان دادند به همه جهانیان، این خیلی ارزشمند بود.
سوال: شما امروز در مراسم راهپیمایی در جمع مردم اهواز اشاره کردید به این که وحدت کلمه و همبستگی رمز موفقیت کشور است، این موضوعی است که سالها هم مورد تاکید حضرت امام و هم رهبر معظم انقلاب بوده، سوال این است که این وحدتی که از آن صحبت میشود وحدت با چه کسی است؟ حول چه موضوعی است؟ بر اساس چه اتفاقی است و فکر میکنید با توجه به اختلاف سلائقی که ما در کشور داریم آیا چنین وحدتی عملی خواهد بود؟
جلیلی: به نظر من بیست و دوم بهمن ۵۷ یک نقطه وحدت ملت ایران بود در طول تاریخ، ما در سالهای گذشته، در دهههای گذشته حتی در یک قرن گذشته وقتی نگاه میکنیم، یکی از بحثهایی که در برخی از کشورهای منطقه مطرح میشد، یک نوع اختلافات و به اصطلاح شکافهایی در جوامع مختلف بود که منجر شد به این که این کشورها متاسفانه فرجام خوبی پیدا نکردند. اختلافاتی مطرح میشد تحت عنوان سنت و تجدد، روشنفکران و توده مردم و مباحث این فرمی، بیست و دوم بهمن یک نمادی از وحدت همه مردم ما بود در سال ۵۷، یعنی همه ملت در یک موضوع مشترک بودند، این خیلی اهمیت دارد که این وحدتی که در بیست و دوم بهمن ۵۷ تجلی پیدا کرد، چگونه یک ملتی فراتر از این شکافها و طبقه بندیها و تقسیم بندیهایی که بعضا مطرح میشود اینقدر توانسته قوی ظهور و بروز پیدا کند و وحدت پیدا کند و بسیاری از موفقیتهایی که ما در این چهل و شش سال داشتیم مدیون همین وحدت است، یعنی اگر این انقلاب توانست ادامه پیدا کند، آن هم در برابر فشارهای سنگین، مدیون و مرهون همین وحدت است، اما نکتهای که شما اشاره فرمودید نکته دقیقی است، این وحدت حول چه بود؟ امام همیشه یک جملهای را خیلی تاکید داشتند، میفرمودند وحدت کلمه، یعنی مردم این طور نبود که حول چیزهای موهوم وحدت کرده باشند، نه، روی یک کلمه مشترکی وحدت پیدا کردند، در رای دادن، در این که بیاید پای کار و تمام توان خود را بیاورد این موضوع تجلی پیدا کرد، معتقدم این وحدت کلمه اگر خوب شناخته بشود که به نظر من قبل از همه خود مردم این موضوع را خیلی خوب شناختند باعث تداوم این موفقیتها در این ۴۶ سال شد، آن کلمه چه بود؟ همان چیزی که بارها از سوی آحاد مردم ما در این ۴۶ سال نشان داده شده، مردم ما یک آرمانهای مشترک دارند، به یک فضائل مشترکی اعتقاد و باور دارند چه در رشد معنوی، چه در بحث مبارزه با ظلم، در دفاع از محرومین، در مشارکت دادن مردم، اینها وحدت کلمه است، اینها فراتر از سلایق خاص است اینها آن چیزهای عمیق و ریشه دار است.
سوال: به هرحال در اختلاف سلیقه گهگاه این استنباط بوجود میآید که اختلاف سلیقهها خیلی جدی است جناح بندیها خیلی جدی است، گهگاه نقد میشود که این جناح بندیها و این اختلاف سلیقهای تا یک حد و مرزی خوب است ولی از یک جایی به بعد که خیلی جدی شکل میگیرد میتواند آسیب زننده باشد، نظر شما چیست؟
جلیلی: مرز آن همین کلمهای است که مردم حول آن وحدت دارند، مرز آن، آن کلمه مشترکی است که آحاد ملت بر آن تاکید دارند، اینها مرز اختلاف سلیقه است، در خیلی از جاها حضرت امام که تاکید داشتند روی وحدت کلمه، اما از اختلاف سلائق استقبال میکردند میگفتند اتفاقا خوب است نکات مختلف بیاید از زاویههای مختلف به یک موضوع نگاه بشود، اما همین حضرت امام روی چه تاکید داشتند؟ آن کلمهای که یک ملت حول آن وحدت پیدا کردند، آن کلمه مرز این اختلاف سلائق است، بله اختلاف سلائق محترم است و خوب است و بحثهای مختلف دارد، اما آن مرز چیست؟ آن کلمه مشترک یک ملت که ۴۶ سال است که این ملت را نگه داشته، ۴۶ سال است به این ملت این افتخار را داده که در بسیاری از عرصهها پیشگام باشد، یکی از چیزهایی که خیلی ارزشمند است شناخت دقیق ملت ما از صحنه تحولات است، چه در منطقه، چه در سطح جهان و چه حتی در داخل کشور، این خیلی اهمیت دارد، در مورد ماهیت استکباری دولت آمریکا، ملت ما در سال ۵۷، حضرت امام از سال ۴۲ و بعد در سال ۴۳ با آن بحث کاپیتولاسیون این ماهیت استکباری آمریکا را تبیین کردند، برای دنیا تصویر کردند ملت ما این را به خوبی فهمید بعد در سالهای مختلف گام به گام جلو آمد بیشتر برایش روشن شد و به دنیا هم این را بیان کرد، برخی شروع کردند بزک کردن آمریکا میگفتند نه حالا آمریکا این طور هم که شما میگویید نیست، این یک سابقه تاریخی دارد، شکل گیری این دولت آمریکا از زمانی که وارد قاره آمریکا بشوند، سرخپوستها را بکشند و سیاهپوستها را بکشند آن کارهایی که انجام شد، آن برده داریهایی که داشتند و حرکتهایی که داشتند وقتی ملت ما این بحث را اگر راجع به آمریکا مطرح میکرد بعضیها میگفتند حالا اگر اینها هم بوده برای دوره قدیم است الان این طور نیست، امروز شما ببینید در همین امروز در همین یک ماه گذشته، رفتارهایی از سوی همین رئیس جمهور آمریکا دارد انجام میشود و بیان میشود که دنیا حقانیت ادعای ملت ایران را بیش از پیش میبیند و برایش روشن میشود، مثلا شما میگفتید این ماهیت استعماری دارد ماهیت استکباری دارد، بعضیها میگفتند نه این طور هم نیست یک کشوری است، شما ببینید در یک ماه گذشته دولت آمریکا همین رئیس جمهور آمریکا نه دیگه راجع به کشورهای افریقا، بلکه در خود قاره آمریکا راجع به کانادا ادعا مطرح میکند، خیلی صریح، با اروپاییها با دانمارک سر قضیه گرینلند دارد ادعا مطرح میکند همین قضیه فلسطین که امشب هم در اخبار بیان میشد شما میبینید دارد رسما ادعا بیان میکند، این خیلی مهم است که یک ملتی ۶۰ سال جلوتر باشد، بداند، این ماهیت را بشناسد، مطرح کند، در دنیا فریاد بزند، در برابر آن مقاومت کند، اینگونه نباشد که بگوید آن هست کاری نمیشود کرد، بایستد و بعد موفق بشود.
سوال: الان شما معتقدید که آن وحدت کلمهای که امام از آن صحبت میکردند همچنان به قوت خود باقی است در جمهوری اسلامی ایران بین همه آحاد مردم، برخی اشاره میکنند مثلا به کاهش سرمایه اجتماعی، برخی اشاره میکنند به میزان مشارکت در انتخاباتی که برگزار میشود و بعضا این را بعنوان یک نماد میگیرند که آن وحدت آنچنان که باید وجود ندارد و اختلافات سلیقه خیلی جدی شده و حتی از اختلاف سلیقهای هم گذشته، شما الان معتقدید که ما چنین چالشی را نداریم؟
جلیلی: نه، این کلمه مشترکی که من عرض کردم، افتخار ملت ما در چیست در همین سالها و در همین ۴۶ سال و در همین امروز، همین ادعایی که مطرح میکنند این جمعیت عظیم و این مردمی که پای کار میآیند چه چیزی را بیان میکنند؟ از هیچکدام این بحثها مردم ما عدول نکردند، مبارزه با ظلم را، دفاع از محروم را، مبارزه با فساد را، دفاع از حقوق و منافع مردم را، در اینها هیچ کس خدشهای وارد نمیکند، یعنی عمده مردم ما این حرفها را باور دارند اگر مردم ما این کلمه مشترک را بیان کردند بعد آمدند پای آن ایستادند، هزینه دادند ارزشمند است بله گلههایی هم دارند که آقا فلان موضوع چیست؟ چرا این موضوع حل نمیشود؟ این موضوع باید حتما حل بشود، من دقیقا نکتهام این است که آن کلمه مشترک که به این ملت وحدت داد و این وحدت به این ملت و بلکه به این کشور قدرت داد، عزت داد، عظمت داد، روز به روز دارد حقانیت خودش و موفقیتهای خودش را بیشتر نشان میدهد.
سوال: شما اشاره کردید که دشمن به دنبال پاک کردن حافظه تاریخی ملت ایران است، مشخصا کدام بخش از این حافظه تاریخی از سمت دشمن هدف گذاری شده و فکر میکنید با چه هدفی دارد اتفاق میافتد و راهکار پیشگیری از این اتفاق چیست؟
جلیلی: وقتی ما میگوییم که ملت کلمه مشترک خودش را حفظ کرده است یعنی اتفاقا تاکید مردم بیشتر این است که اگر جایی از این موضوع فاصله گرفته شده، چرا فاصله گرفته شده؟ مثلا اگر ما میگوییم دفاع از محرومین، اگر میگوییم عدالت، اگر میگوییم مبارزه با فساد، اگر میگوییم مبارزه با استکبار، اینها آن کلمه وحدت بخش ملت ایران است که روی آن ایستادند، و بعد موفقیت هایش را دیدند و دیدند که اتفاقا هر جایی که از آن فاصله گرفته نشده یک موفقیتهای بزرگ شکل گرفته در خود پیروزی انقلاب، ملت روی این کلمه وحدت داشت انقلاب پیروز شد، در دفاع مقدس، در خیلی از عرصههایی که دشمن تمام فشار خودش را میآورد که ملت نتواند آن موفقیت خودش را ادامه بدهد در همین فشارهای اقتصادی، تحریمهای صنعتی، تحریمهای دفاعی، تحریمهای هستهای و در همه اینها ملت میدید در آنجا اتفاقا با آن وحدت کلمه این موفقیتها را رقم زد و پیش برد، نکتهای که این جا وجود دارد این است که پس این نقاط قوت که چنین موفقیتهایی را چنین قدرتی را، چنین عزتی را، چنین عظمتی را، چنین پیشرفتهایی را در عرصه مختلف تولید کرده، این حتما خوشایند دشمن نیست، یکی از تلاشهایی که او میکند این است که این نقاط قوت را یا بپوشاند یا تقلیل بدهد یا حتی برخی اوقات تحقیر کند، یا تحریف کند، اینها همه کارهایی است که انجام میدهد شما ببینید خود آنها اذعان میکنند همین مقامات آمریکایی بارها بیان کردند که ما اگر کاری از دست مان برمی آمده علیه ملت ایران انجام دادیم اگر کاری انجام ندادیم دیگر نتوانستیم، پس چرا موفق نشدند؟ نشان میدهد یک قدرتی در برابرشان بوده که او نتوانسته موفق بشود، آن قدرت چه بوده؟ غیر از قدرت ملت ایران؟ غیر از همین وحدت کلمهای که چنین قدرتی را تولید کرده، تلاش دشمن این است که شما در یک مسیری که دنبال میکنید اگر یک موفقیتهایی دارید، این موفقیتها را بپوشاند، من روی آن حافظه تاریخی خیلی تاکید دارم اگر در زندگی فردی خدایی نکرده دچار یک فراموشی بشود چقدر هزینه میدهد؟ چقدر از آن جایگاه تاثیرگذاری اش میافتد؟ برخی از بیماران فراموشی یک دفعه یک فرد از آن شخصیت خود میافتد دیگر نمیتواند آن تاثیرگذاری قبل را داشته باشد، چون قبلا حافظه به او کمک میکرد که در زندگی فردی این مسیر را ادامه بدهد، در زندگی سیاسی اجتماعی به نظر من این خیلی مهمتر است این خیلی قابل توجهتر است، یعنی اگر یک ملتی یک تجربه موفق داشت، اگر این تجربه موفق پوشانده بشود، اگر این تجربه موفق فراموش بشود، یعنی شما باید دوباره هزینه بدهید تا به آن تجربه برسید، یا خدایی نکرده اگر یک تجربه تلخ شما داشته باشید، اگر آن تجربه تلخ از حافظه تاریخی یک ملت پاک بشود یعنی این که شما ممکن است دوباره هزینه آن را بدهید و دوباره هم تکرار بشود، این بحثهای خیلی مهم است، و اتفاقا یکی از هوشمندیهای ملت ما دقیقا این است، من یکی از آن چیزهایی که برایم خیلی اهمیت دارد این است که دشمن ما اگر مثلا زمانی میآمد جنگ را تحمیل میکرد ترور را راه میانداخت ۱۷ هزار نفر از مردم از مسئولین، از رئیس جمهور، نخست وزیر و مقامات مختلف را ترور میکرد، اگر تحریم حتی راه میانداخت اگر میگفت فشار حداکثری، همه این کارها را انجام میداد، فقط به این اکتفا نکرد، فقط این نبود که بگوید از ابزار سخت استفاده کرد یا نیمه سخت استفاده کرد، اتفاقا یک تلاش او این بود که این نقاط قوت را از حافظه ملت ما پاک کند.
سوال: شما از سر نگرانی این را مطرح میکنید؟ یعنی نگران هستید که این حافظه پاک بشود؟
جلیلی: نه، بحث من این است که این موضوعی است که باید به آن توجه داشت، مثل هر آسیبی که باید به آن توجه داشته باشیم مثل همانطور که در زندگی فردی ممکن است که یک آسیب یا یک بیماری یا یک مشکلی سراغ شما بیاید، دفعه بعد شما باید به آن توجه داشته باشید که پیشگیری کنید.
سوال: این در تعارض با آن هوشمندی مردم قرار نمیگیرد؟
جلیلی: نه اتفاقا چه چیز مانع این آسیب میشود؟ هوشمندی، آن چیزی که در ملت ما خیلی اهمیت دارد همین است که این هوشمندی را در این ۴۶ سال به کار بردند، چون دشمن فقط این نبود که سلاح نظامی به کار ببرد، شما مثلا میبینید و خودشان بیان میکنند مثلا ۲۵۰ شبکه تلویزیونی برای مثلا فضای ایران پخش میکنند، این برای چیست؟ این برای اوقات فراغت ملت را پر کردن که نیست کسانی که مثلا به قول خودشان تحریمهای فلج کننده به یک ملت را میخواهند تحمیل کنند دیگر نمیآید برای اوقات فراغت بگوید مثلا من میخواهم این کار را بکنم، چرا این کار را میکند؟ برای این که بخواهد آن تصویری که خودش میخواهد ارائه بدهد، آن نقاط قوت را بپوشاند و آن نقاط قوت را تحریف کند، تقلیل بدهد، تحقیر کند که من این را بیان کردم البته به این معنا نیست که شما نقاط ضعف ندارید، بحث من این است که آن نقاط قوت را چرا دشمن روی آن متمرکز میشود؟ چون اتفاقا نقاط ضعف را با ضعف نمیشود برطرف کرد.
سوال: مشخصا الان در این موضوعی که جنابعالی مطرح کردید چه کسانی مسئولیت دارند و کسانی که مسئولیت دارند چه کاری را باید انجام بدهند که پیشگیری کند و مراقبت کند که حافظه تاریخی مردم پاک نشود؟
جلیلی: یکی از چیزهایی که به نظر من بسیار اهمیت دارد این است که ما در تبیین موضوعات باید یک شناخت صحیح از صحنه داشته باشیم، من خیلی روی این تاکید دارم که خیلی از موضوعات این طور نیست که یک نقطهای باشد، یک روندی داشته به این جا رسیده و یک آیندهای دارد، اگر شما این روند را فراموش کنید، طبیعتا در تحلیل و حتی توصیف این نقطه نمیتوانید یک تبیین درست داشته باشید.
سوال: رهبر معظم انقلاب در زمان انتخاب آقای دکتر پزشکیان بعنوان رئیس جمهور روی یک نکته تاکید کردند و اشاره کردند که موفقیت ایشان موفقیت همه است و اگر شکستی اتفاق بیفتد شکست همه است، جنابعالی فکر میکنید که ذیل همان موضوع وحدت کلمهای که اشاره کردید، فکر میکنید که برای کمک به رئیس جمهور در حوزههای مختلف، فرهنگی، سیاسی، اقتصادی، اجتماعی، بین المللی، چه اتفاقی باید بیفتد تا این موفقیت برای همه اتفاق بیفتد؟
جلیلی: مسیر پیشرفت کشور این است که به حداقلها اکتفا نمیکند، به قله نگاه میکند، میآرمانهای بزرگ دارد، در ابعاد مختلف، در بحث معیشت مردم، پیشرفتهای فناوری، در پیشرفتهای صنعتی، اقتصادی، کشاورزی، در فرهنگ، در هنر، در همه چیزها ویژگی این انقلاب این است که نمیخواهد به حداقلها اکتفا کند میخواهد به آن قله نگاه کند آرمانهای بزرگ دارد در ابعادهای مختلف، معیشت مردم، پیشرفتهای فناوری، در پیشرفتهای صنعتی، اقتصادی، کشاورزی و در فرهنگ و هنر و همه چیزها این انقلاب ویژگی اش این است که نمیخواهد به حداقلها اکتفا کند.
میخواهد به قله نگاه کند و درتراز ملت ایران و درتراز همان کلمهای که ملت ایران حولش وحدت پیدا کرد برسد.
لازمه این است که شما این حرکت تان شتابش حتی کند نباید بشود، چه برسد خدای ناکرده متوقف شود یا به عقب بیاید.
لازمه اش این است که همه ملت دراین مسیر کمک کنند، طبیعی است همان طور که مشاهده کردید سلایق و نگاههای مختلف وجود دارد، در چارچوب این کلمه مشترک که ملت حولش وحدت داشتهاند.
باید همه کمک کنند که ملت به آن برسد به ویژه دولت که بخش عمدهای از مسئولیتهای بر دوشش است کمک شود، اگر یک جایی کار خوبی دولت انجام میدهد همه مردم کمک و پشتیبانی کنند و هر کس در حد وسع خودش.
یک کمک دیگر این است که اگر جایی نقصی وجود دارد کسی بی تفاوت نشیند وبگوید که باید کمک کنم که این نقص برطرف شود در حد وسعی که دارد و چارچوب اختیاراتی که دارد.
شاید کسی در حد یک محله یا شهر یا استاد دانشگاهی که یک موضوعی یک نقصی دارد که وظیفه اش این است که بیان کند.
یا اگر جایی خطایی است، نیازمند هوشیاری ملت و حرکت همگانی است که باید به دولت و به هر نهاد دیگر و به همین صدا و سیما و شهرداری کمک کنند آن خطا برطرف شود.
سوال: کمک از چه جنسی است، مسیر کمک کردن چیست؟
جلیلی: بستگی به وسع افراد دارد، یک وقت است در موضع یک نهاد هستید، مثلا مجلس نسبت به دولت میخواهد این نقش را ایفا کند. این نگاه باید باشد که کمک کند یک چیزی اگر خوب است با قوت پیش برود و اگر خدای نکرده خطایی دارد تصحیح شود در حد وسع و اختیاراتی که مجلس دارد.
یک وقت است شما دانشگاه هستید و دانشگاه امروز یک ظرفیت بسیار بزرگ است، بارها عرض کردم این دانشگاههای ما، هر دانشگاهی میتواند این نقش را ایفا کند که مثل یک پایشگر کاملا هوشمند علمی روند کشور را نسبت به آن بی تفاوت باشد.
نقاط قوت را تقویت کند، نقاط نقص را برطرف کند، بگوید این جا خوب است ولی این نقص وجود دارد، این نقص رفع شود.
اگر خدای ناکرده خطایی است تصحیح شود، البته تصمیم گیری طبیعتا طبق قانون با دستگاههای مربوطه است یک جا با مجلس و یک جا با دولت، این که همه مردم فعال باشد این جامعه را بانشاط میکند.
یک جامعه زنده و در همین مسیر با قدرتی که در این ۴۶ سال شروع کردند پرشور و بایک شعور واقعی پای کار میآیند.
سوال: اجماع بین همه جریانات سیاسی فعال در کشور برای کمک کردن به دولت وجود دارد و همه پای کمک کردن به دولت آقای پزشکیان ایستادند؟
جلیلی: بحث نیت است که نمیشود که نیت خوانی کرد، در عمل باید این شکل بگیرد و من بعید میدانم که کسی نگوید که ما باید کمک کنیم.
در جامعه زنده با تضارب آرا، موفقیتهای بیشتری شکل میگیرد.
مثلا در دفاع مقدس وظیفه دفاع از کشور با نیروهای مسلح است، چون در ملت ما یک همچنین رویکردی بود هر کسی نسبت خودش را با جبههای که باز شده بود تعریف میکرد در حد توان خودش کمک میکرد، مادری در روستای خودش نان میپخت کمک میکرد یک کسی در آن جا میرفت در میدان نبرد حضور پیدا میکرد.
یکی در پشتیبانی و یکی در یک کار علمی و یکی کار فنی و همه سعی میکردند کمک کنند و الحمدالله تجربه بسیار خوبی شکل گرفت، وقتی همه آمدند پای کار نگفتند این کار نیروهای مسلح است و ما نگاه میکنیم موفقیت حاصل شد.
ما اگر بیان میکنیم امروز میخواهیم یک پیشرفت شایسته ملت ایران داشته باشیم که الان در قانون برنامه آمده و همه قبول دارند که باید اجرا شود و خود رئیس جمهور اشاره شان این بود که برنامهام برنامه هفتم است، در آن جا آمده است رشد هشت درصد که یک کلمه نیست یعنی اشتغال و ارزآوری و کاهش تورم که این یک کار جدی است، هرکس باید نسبت خودش به این رشد هشت درصد را تعریف کند در حد وسع خودش، این را بارها عرض کردم به خود رئیس جمهور عرض کردم.
دانشگاههای ما ظرفیت بزرگی است که باید برای خودشان ماموریت تعریف کنند که دولت باید از آنها بخواهد که دراین رشد هشت درصد در اشتغال و ارزآوری روندی که وجود دارد شما مشارکت داشته باشید، ماموریت داشته باشید.
چه فضای مثبت و پرشوری در استاد ما، دردانشجوی ما و در دانش آموخته ما ایجاد میشود و احساس میکنند در یک کار واقعی و موثر ایفای نقش میکنند.
این بسیار ارزشمند است.
سوال: ترامپ وعده داده است که صادرات نفت ایران را به صفر خواهد رساند، تحلیل شما از این اعمال دور جدید فشارهای حداکثری چیست و فکر میکنید آینده این سیاست فشار حداکثری چه خواهد بود؟ از آن سمت مسئولان چه وظیفهای در قبال این فشار خواهند داشت؟
جلیلی: این که نیاز داریم حافظه خودمان را بدانیم و موفقیتهایی اگر داشتیم این بحث جدید نیست، ترامپ دور قبل که رئیس جمهور شد همین را بیان کرد، حتی فراتر از این بیان کرد، رسما گفت فشار حداکثری سیاست من است، اعلام کرد که هم دنبال کنند با همه آن امکانی که داشت اقدام کرد این نبود فقط ترامپ بگوید حتی بایدن رقیب ترامپ همین راه ترامپ در این موضوع را ادامه داد، یکی از تحریمهای ترامپ را کم نکرد و حتی دهها تحریم به آن اضافه کرد.
بیان کردند که نمیگذاریم ایران نفت بفروشد، تمام در دستورالعملهای شان اعلام کردند همان زمان همین مصداق را ترامپ گفت هم بعدی بایدن گفت، نمیگذاریم ایران حتی یک بشکه نفت بفروشد، وقتی که در تابستان امسال با یک مقام بالای آمریکا مصاحبه کردند صراحتا سوال کردند که شما میگفتید ایران نباید نفت بفروشد الان دو بشکه نفت میفروشد، او نفی نکرد و نگفت که این قدرت یک ملت است. همین ترامپی که امروز این را میگوید هفته پیش وقتی خبرنگار سوال میکند ایران ضعیف شده است، میگوید نه این طور نیست، این راهپیمایی پرشکوه امروز این حضور مردم این همراهی مردم این وحدت کلمه مردم اگر میگوییم تولید قدرت کرده است، یک وقت است که میگوید این شعار است، ولی امروز شما میبینید که این اذعان و اعتراف بدترین دشمنان ماست که آنها بیان میکنند که ایران یک قدرت است و بعد از ۴۶ سال که هر چه که آن امکان شان بود به کار گرفتند و حتی شما یک بشکه نفت نفروشید، حتی خبرنگار گفت که اینها نزدیک به دو میلیون میفروشند و گفت بله ایران توانست که این میتواند تکثیر پیدا کند، ایران یک الگو نشان میدهد که آمریکا فعال مایشاء نیست، غزه در ۱۶ -۱۷ ماه گذشته که آنها با همه توان آمدند و یک ملت نشان داد که قدرت شان در این است که زنان و کودکان بیگناه را بکشند، دهها هزار نفر انسان را بکشند که این پیروزی نیست و آخرش چی شد، به هیچ کدام از اهداف شان نرسیدند، در یک منطقه کوچک بیش از صد هزار تن بمب بریزد که به اندازه چند بمب هستهای است و نتواند موفقیتی به دست بیاورند.
این موفقیتهایی که به دست آمده است روزبه روز در عرصههای دیگر هم ظهور و بروز کند.
سوال: مشخصا مسئولین در قبال این فشار حداکثری چه ماموریتی دارند؟
جلیلی: اگر ملتی این گونه هوشمندی خرج میدهد به طریق اولی باید مسئولین در خدمت این مردم آن راهها و برنامهها و تمام امکانات را بسیج کنند برای این که آن پیشرفت ملت یک پیشرفت پایدار باشد، ببینید برخی در همان زمانی که ترامپ آمد این کار را کرد این را بیان میکردند که ما چه میدانستیم نامعقولی آمد سرکار همه چیز را به هم ریخت. فقط ترامپ نبود بایدن هم این را ادامه داد.
آن پیشرفت پایدار را برایش برنامه داشته باشید که آن چیست و انتخاب همین ملت است که نشان داده است، همین امسال که رهبری معظم انقلاب فرمودند که این بحث تولید با مشارکت مردم این تولید حداکثری برای چیست، اگر مردم پای کار بیایند و به مردم نقش داده بشود، همین که عرض کردم دانشگاه شما، استاد شما، دانشجوی شما و دانش آموخته شما، در همین عرصههایی که آمده است تحریم اعمال میکند، آن میتواند با این الحمدالله ظرفیت خوب نیروی انسانی که ما داریم و هم ذخایر خوب طبیعی و منابعی که امروز کشور دارد، با اینها نشان میدهد که شما میتوانید یک موفقیتهای بزرگی به دست آوردیم، در بازدیدهایی که در دو هفته اخیر از یک شرکت دانش بنیان داشتم، میگفتند همین چیزهایی که میگوید فشار حداکثری و تحریم در همان موضوعات تحریم توانستیم یک موفقیتی را به دست آوریم.
در بحث تحریم یکی از برنامههای بسیار مهم این است که باید تحریم را رفع کنیم، یکی این است که باید تحریم را بی اثر کنیم، یکی اش این است که طرف را باید از تحریم پشیمان کنیم، یعنی این طور نیست که ولو این که شما اگر تحریم کردید شما رفع کردید یا بی اثر کردید، برای تحریمهای شان باید هزینه بدهند.
سوال: با بی اثر کردن تحریمها هزینه هم خواهد داد؟
جلیلی: فراتر از آن اگر دشمن شما یک اهرمی علیه شما به کار میگیرد در عرصه اقتصادی اتفاقا شما باید با همان توانمندیهای ملت تان با آن قوتی که ملت دارد و با این الحمدالله وضعیت خوبی که امروز جوانان ما، دانشمندان و شرکتهای دانش بنیان ما دارند کارهایی کنید که او از تحریمش پشیمان شود، بفهمد که اوست که هزینه داده است و عقب افتاده است و منافعش به خطر افتاده است و منافعش را از دست داده است و این کار ممکن است و در آن بحثهای بسیار مفصلی است که میشود با قدرت انجام داد.
سوال: دقایق پایانی برنامه است و راجع به ترامپ و سیاستهای او صحبت کردیم، در رابطه با غزه چند روز قبل در دیدار با نتانیاهو گفته بود که نزدیک به دو میلیون فلسطینی ساکن غزه باید به طور دائم از این منطقه خارج شوند و آمریکا باید مالکیت غزه را به عهده بگیرد؟ تحلیل شما از این طرح ترامپ چیست؟
جلیلی: این ماهیت استکباری رژیم است یعنی ما شاید باید میلیونها دلار بیشتر یا کمتر هزینه میکردیم که بگوییم این ماهیت استکباری است و این شعارهایی که میدهند دقیق نیست، مثلا همین آقای بایدن و آقای مکرون برای حادثهای که درایران اتفاق افتاده بود و یک خانمی فوت کرده بود اینها چگونه اشک تمساح میریختند ما خیلی نگران هستیم و ما نگران زنان هستیم و شعارهایی میدادند و دربیانیه اخیر ترامپ این را اشاره کردند و ملت دیدند که همین بازیگران یک سال نگذشته دهها هزار زن و کودک به بدترین شکل در بیمارستان، در مدرسه، در اردوگاهها، در آن منازل خودشان مورد بدترین هجمهها قرار میگیرند و همین کسانی که میگفتند برای فلان حادثه ما ناراحتیم میرفتند با آنها عکس یادگاری میگرفتند و کمک نظامی میکردند و میلیاردها دلار کمک میکردند و این آمریکا مانع میشد و اگر مناسبات بین المللی میخواست قطعنامهای را صادر کند آن را وتو میکرد و در این یک ماه اخیر این ماهیت استکباری نه فقط راجع به فلسطین بلکه راجع به کانادا ادعا دارد، راجع به گرینلند ادعا دارد آن هم در سطح کلی اش که بیاید بشود ایالت ما، این ماهیت استکباری باید شناخت.
نکته مهم این است که ملت ما در این عرصه پیشگام است این بذری که جریان صهیونیست آمد و به همراه کشورهای غربی دنبال کردند در صد سال گذشته برای شکل گیری این غده سرطانی در منطقه، چرا به فرجام نرسید، چرا این قدر این مقاومت فعال شد بلکه روز به روز دارد موفقتر میشود آخرینش همین طوفان الاقصی؛ که این طوفان الاقصی یک عصر جدید مقاومت را دارد به دنیا نشان میدهد، این فرمایشی که حضرت آقا داشتند که این جریانات آن نرم افزار مقاومت را قدرتش را و حقانیتش را به چشم جهانیان نشان داده است.
شما مثلا در یک منطقه کوچک غزه که مثلا عرضش را این دوستان فلسطینی میگفتند که با ماشین با ۵ دقیقه و طولش با سی دقیقه میشود بروید.
این را بیش از صد هزار تن بمب بریزید و دهها هزار زن و کودک را بکشید و به هیچ موفقیتی دست پیدا نکنید، نتوانید هیچ کدام از اسرا را آزاد کنید، چه نرم افزاری است که این قدرت را تولید میکند، ابزار شیطان ترساندن است، ابزار شیطان تحریم است، ابزار شیطان تردید در مسیری است، راه حلش چیست نترسیدن، آن تحریف را متوجه شدن و با تبیین اجازه ندهید که او بیاید موضوع را وارونه جلوه بدهد.