پخش زنده
امروز: -
نتایج یکی از حساسترین انتخابات آلمان نشان داد حزب راست افراطی آلترناتیو و ضد مهاجران به رغم حمایت ویژه دولت آمریکا نتوانست اکثریت کرسیهای مجلس برای تعیین دولت آینده را از آن خود کند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما از لندن، در این انتخابات اتحاد احزاب مسیحی با حدود سی درصد بیشترین آراء را به دست اورد، اما کرسی هایش برای تشکیل دولت کافی نیست و باید با دیگر احزاب ائتلاف کند که تاکید کرده با حزب راست افراطی ائتلاف نخواهد کرد. به رغم توصیه آمریکا.
فریدریش مرتس ۶۹ ساله که قرار است دولت جدید آلمان را تشکیل دهد یکی از اولویت رای خود را استقلال از امریکا اعلام کرده و گفته آمریکاییها دست کم در زمان این دولت نشان داد نشان دادن که سرنوشت اروپا برایشان مهم نیست.
رئیس دولت جدید آلمان همچنین نشان داد به دنبال سلاح هسته است.
ریچارد والکر، کارشناس ارشد امور دفاعی میگوید:" فریدریش مِرتْس گفت با رهبران انگلیس و فرانسه درباره استفاده مشترک از بمبهای اتمی این دو کشور گفتوگو خواهد کرد تا آلمان هم بتواند از این سلاحها استفاده کند. "
گذشته از تنش روابط اروپا با آمریکا به ویژه بر سر روسیه، به عقیده قریب به اتفاق صاحب نظران کشورهای قاره سبز از جمله آلمان در بدترین شرایط اقتصادی دهههای اخیر به سر میبرند و سیاستمداران و رسانههای اروپایی، مدت هاست مطابق یک سنت تاریخی در این قاره، هر زمان که دچار مشکل میشوند، تلاش میکنند تا مهاجران را مسوول ناکامیهای خود معرفی کنند موضوعی که یکی از محورهای اصلی برنامههای احزاب در انتخابات آلمان بود.
رادنی شکسپیر تحلیل گر مسائل سیاسی به ما میگوید: " تاریخ به ما نشان داده است، هر زمان که قدرتی نتواند از نظر اقتصادی رشد کند و ناکام بماند و مردم احساس ناامنی کنند دنبال یک قربانی میگردد تا او را مقصر شکست اقتصادی اش معرفی کند. کاهش چشمگیر رشد اقتصادی، پایین آمدن استانداردهای زندگی، احساس ناامنی در کشورهای اروپایی، راستگرایان را ترغیب کرد تا مهاجران را عامل بحرانهای خود اعلام کنند و با مقصر نشان دادن آنان در بروز مشکلات، حملات علیه مهاجران و مسلمانان را شدت بخشند.
با قدرت گرفتن بیشتر احزاب راست افراطی و نژاد پرستان در آلمان، نگرانیها در جامعه آلمان هم شدت یافته است.
با گسترش توده گرایی و عوام فریبی، اکنون پیروزی در انتخابات، برای احزاب راستگرای ضد مهاجرت در اروپا، راحت شده است، اما حکومت بر کشورهای این قاره که به بحرانهای اقتصادی، امنیتی، سیاسی و اجتماعی بیشتری روبهرو شدهاند، به راحتی پیروزی در انتخابات نخواهد بود.