پخش زنده
امروز: -
تفاهمنامههای راهبردی احداث نیروگاه خورشیدی به ظرفیت ۷ هزار و ۶۰۰ مگاوات در استان اصفهان به امضا رسید.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما، مرکز اصفهان؛ استاندار اصفهان در آیین امضای این تفاهم نامه در اتاق بازرگانی اصفهان گفت: این تفاهم نامه شامل طرحهای مختلف به ارزش ۷۶۰۰ مگاوات با هفت سرمایه گذار، به منظور تأمین و توسعه ظرفیتهای انرژی به امضا رسید.
مهدی جمالی نژاد با بیان اینکه حدود هشت هزار مگاوات ظرفیت انرژی از طریق این تفاهمنامهها برای بلندمدت پیشبینی شده است، افزود: این طرحها در سایتهای مختلف و با ظرفیتهای متفاوت از چند مگاوات تا حدود ۵ مگاوات در استان اصفهان پراکنده خواهند شد.
وی گفت: مدت زمان پیشبینی شده برای اجرای این تفاهمنامهها دو سال است، هرچند که با توجه به محدودیتهای احتمالی در تأمین ارز، نقدینگی و تأمین مالی طرحها، هدفگذاری واقعی تا پایان دولت چهاردهم و برنامه هفتم توسعه کشور است.
جمالی گفت: هم اکنون نیاز مصرف انرژی کشور حدود ۸۰ هزار مگاوات است که با کمبود ۱۸ تا ۲۰ هزار مگاوات مواجه هستیم، در استان نیز نیاز مصرفی حدود هفت هزار مگاوات است که با کسری حدود دو هزار مگاوات روبهرو هستیم که با اجرای این طرحها، نه تنها کمبود استان جبران میشود، بلکه میتوانیم به شبکههای سراسری انرژی نیز کمک کنیم.
مدیرعامل شرکت برق منطقهای استان اصفهان نیز در این نشست گفت: در راستای دستیابی به اهداف کوتاهمدت صنعت برق، در ۸ ماه گذشته تلاشهای فراوانی برای تاسیس و توسعه انرژیهای تجدیدپذیر به ویژه انرژی خورشیدی شده است.
سعید محسنی ادامه داد: نیازمند راه اندازی سازوکارهای تعامل بین صنایع هستیم تا حداقل شکاف ناشی از عرضه و تقاضای برق را کاهش دهیم و قابلیت مبادله سهمیهها بین مصرفکنندگان را فراهم کنیم.
محسنی افزود: در حوزه عرضه، تنوع سبد تولید انرژی با تأکید بر توسعه انرژیهای تجدیدپذیر، به ویژه انرژی خورشیدی، و همچنین افزایش بهرهوری نیروگاههای موجود مورد توجه است.
مدیرعامل شرکت برق منطقهای استان اصفهان ادامه داد: در حوزه تقاضا، بهینهسازی مصرف به عنوان یک راهکار کمهزینه و قابل دسترس در کوتاهمدت مطرح است، چون حدود ۴۰ درصد از مصرف برق کشور برای سرمایش و در زمستان دو سوم گاز مصرفی برای گرمایش است.
وی گفت: در استان، هماکنون ۱۵۰ مگاوات ظرفیت نیروگاههای خورشیدی در حال بهرهبرداری است و پیشبینی میشود که تا قبل از تابستان سال آینده این ظرفیت به ۲۵۰ مگاوات افزایش یابد.
وی افزود: برای تأمین مالی طرحها و توسعه شبکه برق، برآورد میشود که چهار میلیارد یورو نیاز است، که عزم و همت سرمایهگذاران میتواند ما را تا پایان برنامه هفتم توسعه به اهداف تعیینشده نزدیکتر کند.
مدیر میز انرژیهای نوین استان اصفهان نیز گفت: در دنیای امروز، انرژیهای تجدیدپذیر نه تنها یک ضرورت برای تأمین آینده پایدار و حفظ محیط زیست هستند، بلکه برای نسلهای آینده نیز از اهمیت ویژهای برخوردارند.
ابراهیم کریمی افزود: با تدوین نقشه راه توسعه نیروگاههای خورشیدی، هدفگذاری برنامه هفتم برای ۵۳۰۰ مگاوات ظرفیت جدید به شبکه برق کشور تضمین خواهد شد.
وی گفت: این میزان به تنهایی نیمی از ظرفیت برنامهریزی شده در برنامه هفتم را تشکیل میدهد که نشاندهنده اهمیت و ابعاد گسترده این برنامه است؛ بیش از ۵۸ درصد از این ظرفیت مربوط به نیروگاههای بزرگ مقیاس است و ۱۵ درصد مابقی نیز شامل نیروگاههای کوچک و میانمقیاس هستند.
همچنین در این آیین طرح تعویض لامپهای پر مصرف روشنایی معابر شهری در اصفهان آغاز شد.