• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۴۵۰۲۹۰۰
تاریخ انتشار: ۳۱ فروردين ۱۴۰۴ - ۱۲:۳۳
البرز » اجتماعی

بهبود کیفیت آرد و نان با فناوری هسته ای در البرز

محققان پژوهشگاه علوم وفنون هسته‌ای ایران در کرج موفق به تولید بهبود دهنده آنزیمی آرد گندم ونان با روش پرتودهی گاما شدند.

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز البرز؛  محققان پژوهشگاه علوم وفنون هسته‌ای ایران در کرج موفق به تولید بهبود دهنده آنزیمی آرد گندم ونان با روش پرتودهی گاما شدند.
مجری طرح با بیان اینکه در کشور‌های پیشرفته چند ترکیب انزیمی برای بهبود کیفیت آرد و خمیر ثبت شده و استفاده می‌شود، اما در ایران تاکنون بهبود دهنده غیر شیمیایی استفاده نشده است گفت: یکی از دلایل آن دسترسی نداشتن به سویه‌های میکروبی است که قابلیت تولید آنزیم‌های مورد نیاز در بهبود دهنده را داشته باشند.
وی گفت: یکی از مزیت‌های روش اصلاح ژنتیکی میکروب‌ها با روش پرتوتابی آن است که امکان دسترسی به سویه‌های موتانت میکروبی پایدار که قابلیت تولید اقتصادی آنزیم‌های مورد نیاز در تولید بهبود دهنده را داشته باشند فراهم می‌کند.
وی خاطرنشان کرد: در پژوهشگاه علوم و فنون هسته‌ای سویه‌های جدیدی از قارچ تریکودرمای بومی کشور تولید شده است که توانایی تولید کمپلکسی از آنزیم‌های زایلانازی یا تخمیرجامد را دارند و این فرآورده آنزیمی به عنوان ماده مؤثره بهبود دهنده آرد عمل می‌کند.
وی گفت: در این طرح برای کاهش هزینه تولید آنزیم از راهبرد افزایش بهره وری منابع کربن ارزان قیمت (سوبسترای ضایعات کشاورزی شامل سبوس ذرت وگندم به عنوان سوبسترای سلولزی) درشرایط بهینه سازی شده درفرمانتسیون مایع استفاده شده واین فراورده آنزیمی به صورت پودر دردست تولید است.
وی گفت: در کشور‌های پیشرفته برای ایجاد بافت مناسب درخمیر وآرد از ایموسه فایر‌های آنزیمی با منشا میکروبی استفاده می‌کنند که درکشور ما این فناوری پیش از این وجود نداشت واز بهبود دهنده‌های شیمیایی همچون جوش شیرین استفاده می‌شود که عوارض گوارشی زیادی برای انسان دارد.
مجری این طرح گفت: این بهبود دهنده در انواع آرد سفید و سبوس‌دار باعث بهبود کیفیت خمیر، بهبود بافت و حجیم شدن نان، تاخیر در بیات شدن و بهبود کیفیت رنگ دارد اکنون این طرح مرحله پژوهشی وفناورانه را پشت سرگذاشته و وارد مرحله نیمه صنعتی شده است.درصورتیکه بهبود دهنده آنزیمی ارد ونان به مرحله تولید برسد قیمتش یک دهم نمونه‌های اروپایی وآمریکایی است.


کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
درخشش و راهیابی وزشکار چهارمحال و بختیاری به مسابقات استعداد‌های برتر کشور
افزایش ۱۲ درصدی ارزش معاملات بورس انرژی در دومین هفته آبان
معرفی برترین‌های هفته سوم لیگ برتر پومسه بانوان
دستگیری متخلفان شکار غیرمجاز توسط یگان حفاظت محیط زیست در دنا
آغاز عملیات ساخت نیروگاه ۳ مگاواتی در سفیدسنگ فریمان
شرکت آلومینیوم لامرد پیشتاز در تولید شمش آلومینیوم
عرضه بیش از ۳۵۰ هزار تن محصول در بورس کالا
۷ مصدوم و ۲ فوتی در حوادث رانندگی محور‌های منتهی به آبادان
آغاز ثبت نام وام‌های دانشجویی از امروز
طرح نهضت آسفالت در ۱۰ روستای بویین میاندشت
صعود رن به نیمه نخست جدول
مرد میدان، شهید بسیجی که پیکرش بعد از ۱۱ سال به زادگاهش برگشت
جابه‌جایی بیش از ۶ میلیون تن کالا از مبادی کردستان
نشست حقوق و سینما در موزه هنر‌های معاصر
راه اندازی و فعالیت پایگاه انتقال خون در قائمشهر
جاده شاهان گرماب فریمان آسفالت می شود
تأکید امام جمعه لنگرود بر برنامه‌ریزی هوشمند فرهنگی
ایجاد واحد فرآوری شرط واگذاری معادن
تداوم طرح «مراقب همراه» چندقلو‌ها در قالبی جدید
افتتاحیه بازی‌های همبستگی اسلامی
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
مهارت‌افزایی نیروی کار، مؤثر در رشد اقتصادی و عدالت آموزشی
تهران تا آخر پاییز بارش باران ندارد
مربی ایتالیایی جدید تیم ملی فوتبال رونمایی شد
اتحادیه اروپا: الفاشر تبدیل به گورستان بشریت شده است
رد قاطع مذاکرات مستقیم با رژیم صهیونیستی
رونمایی از مجسمه زانوزنندگان برابر ایران
ساکنان و گردشگران کیش مهمان ویژه برنامه محفل
تیم ایران به مصاف میزبان می‌رود
درخشش آذربایجان‌شرقی در پدافند غیرعامل
تقویم و اوقات شرعی جمعه ۱۶ آبان ۱۴۰۴ به افق قم
ایران اعتراف ترامپ را در مجامع بین المللی پیگیری می‌کند
آغاز دوره میکرو رسانه همارسا از مخاطب منفعل تا روایتگر فعال
یکطرفه شدن جاده چالوس از بعدازظهر امروز جمعه
ضرورت تعامل و همکاری‌ صداوسیما با حوزه‌های علمیه
دست‌اندازی بانک‌های‌ناتراز به‌منابع بانک‌مرکزی باید متوقف شود
سه نفر با اهدای عضو مرحومه مبینا حمصیان به زندگی بازگشتند  (۲ نظر)
شرایط دریافت مجدد وام اشتغالزایی و مشاغل خانگی اعلام شد  (۲ نظر)
تقویت نظام مدیریت زمین برای مقابله با زمین‌خواری و تخریب محیط زیست  (۲ نظر)
آغاز همکاری سازمان راهداری و پلیس‌راه برای شناسایی هزار نقطه پرخطر  (۲ نظر)
تأکید چین بر گسترش مناسبات اقتصادی با روسیه  (۲ نظر)
حقوق کارکنان باید مستقیم به حسابشان واریز شود  (۱ نظر)
والیبال ایران عزادار شد؛ صابر کاظمی درگذشت  (۱ نظر)
لزوم اجرای روش‌های نوین در دامداری‌های کردستان  (۱ نظر)
پزشکیان: مساجد بهترین کانون ساماندهی امور اجتماعی هستند  (۱ نظر)
جنگ نامتقارن؛ کابوس آمریکا در صورت تهاجم به ونزوئلا  (۱ نظر)
واکنش محیط‌زیست هرمزگان به کشتن الاغ‌ها  (۱ نظر)
نیروهای مسلح ایران قوای ناتو را شکست دادند   (۱ نظر)
ده‌ها هزار غیرنظامی در سودان کشته شدند  (۱ نظر)
تهران تا آخر پاییز بارش باران ندارد  (۱ نظر)
اتحادیه اروپا: الفاشر تبدیل به گورستان بشریت شده است  (۱ نظر)