پخش زنده
امروز: -
بیستمین اجلاس رؤسای نظامهای قضائی کشورهای عضو سازمان همکاری شانگهای امروز با حضور رئیس قوه قضائیه ایران در شهر هانگژو چین آغاز به کار میکند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، بیستمین اجلاس رؤسای دادگاههای عالی کشورهای عضو سازمان همکاری شانگهای امروز دوشنبه (اول اردیبهشت) در شهر هانگژو چین آغاز به کار میکند. از جمهوری اسلامی ایران، رئیس قوه قضائیه بهعنوان عالیترین مقام قضائی کشور به همراه معاونین و رئیس دادگاه عالی انتظامی قضات در این اجلاس شرکت کردهاند.
اصغر جهانگیر، سخنگوی قوه قضائیه، با اشاره به جزئیات این سفر گفت: قرار است هیئت ایرانی به سرپرستی رئیس دستگاه قضائی، علاوه بر سخنرانی در موضوعات حقوقی و قضائی، مسائل مورد علاقه دو طرف را پیگیری کند. از مهمترین موضوعاتی که هیئت عالیرتبه در این سفر دنبال میکند، میتوان به راههای تقویت همکاری میان کشورهای عضو در مقابله با جرائم فراملی اشاره کرد. همچنین در این اجلاس به راهکارهای مقابله با جرائم زیستمحیطی توجه شده است.
سخنگوی قوه قضائیه بیان کرد: بحث ترسیم مدل کاربرد هوش مصنوعی در مسائل حقوقی برای خدمترسانی به مردم، یکی دیگر از محورهایی است که قرار است توسط هیئت عالیرتبه در این اجلاس مطرح و بررسی شود.
وی افزود: از دیگر محورهایی که در این اجلاس مورد بررسی قرار میگیرد، نقش قوه قضائیه در پیشگیری از دعاوی، حل و فصل خصومتها، مقابله با جرائم زیستمحیطی و همکاری دولتها برای مبارزه با انواع تروریسم است.
جهانگیر همچنین اظهار داشت: گروه شانگهای بر پنج محور کلیدی متمرکز است که مهمترین آن همکاریهای متقابل بر اساس منافع مشترک و توجه به تأمین امنیت جمعی است. هیئتهای شرکتکننده در این اجلاس با احترام به تنوع فرهنگی، تلاش میکنند در جهت ارتقاء امنیت، رفاه، آسایش و صلح منطقهای برنامهها و راهکارهای مربوطه را دنبال کنند.
رئیس قوه قضائیه: شانگهای، بستری برای دیپلماسی قضائی جمهوری اسلامی است
حجتالاسلام والمسلمین محسنیاژهای، رئیس قوه قضائیه، صبح امروز پیش از عزیمت به شهر هانگژو چین به منظور شرکت در بیستمین اجلاس رؤسای نظامهای قضائی کشورهای عضو سازمان همکاری شانگهای، در پاویون فرودگاه مهرآباد درباره اهمیت این اجلاس گفت: بیستمین اجلاس رؤسای نظامهای قضائی کشورهای عضو سازمان همکاری شانگهای در شهر هانگژو چین برگزار میشود و ما در راستای توسعه دیپلماسی قضائی و بسط ارتباطات حقوقی و قضائی با اعضای شانگهای که عمدتاً کشورهایی اثرگذار و متنفذ در نظام بینالملل هستند، در این اجلاسیه با ارائه راهکارهایی عملیاتی و مشخص شرکت میکنیم.
رئیس دستگاه قضائی بیان کرد: کشورهای عضو سازمان همکاری شانگهای به لحاظ وسعت جغرافیایی و جمعیتی، در دنیا ممتاز و سرآمد هستند، بنابراین توسعه و بسط همکاریها و تعاملات حقوقی و قضائی میان آنها، به موازات توسعه و تقویت اقدامات مشترک در حوزههای اقتصادی، سیاسی، امنیتی و دفاعی، میتواند آثار قابل توجهی در معادلات منطقهای و جهانی داشته باشد.
رئیس قوه قضائیه تصریح کرد: همکاریها و معاضدتهای قضائی در امور مدنی و کیفری، استرداد مجرمان و انتقال محکومان، ایجاد سازوکارهای مشترک برای مقابله با جرائم سازمانیافته و تروریستی، توسعه دیپلماسی قضائی در حوزه مبارزه با جرائم سایبری و هوشمندسازی فرآیندهای قضائی، از جمله مهمترین زمینههای همگرایی قضائی و حقوقی کشورهای عضو سازمان همکاری شانگهای محسوب میشود.
وی افزود: همکاریها و مناسبات جمهوری اسلامی ایران با اعضای سازمان همکاری شانگهای بهویژه روسیه و چین، رو به گسترش است؛ بر همین اساس تلاش خواهیم کرد به موازات این گسترش و توسعه روابط، در حوزه قضائی و حقوقی نیز با این کشورهای مهم و اثرگذار در عرصه جهانی، به همگراییهای بلندمدت دست پیدا کنیم.
دیدارهای دوجانبه و ارائه راهکارهای عملیاتی ایران در اجلاس قضائی شانگهای
حجتالاسلام والمسلمین محسنیاژهای تأکید کرد: از فرصت اجلاسیه قضائی شانگهای برای تشریح مواضع اصلی جمهوری اسلامی ایران جهت استقرار صلح و امنیت جهانی و مبارزه با اشکال مختلف تروریسم، بهویژه تروریسم دولتی و لجامگسیخته رژیم صهیونیستی بهره خواهیم گرفت و دیدارهایی دوجانبه با مقامات قضائی کشورهای عضو سازمان همکاری شانگهای خواهیم داشت.
شایان ذکر است، رئیس دستگاه قضائی در جریان سفر به هانگژو چین، ضمن سخنرانی در مراسم افتتاحیه و اختتامیه بیستمین اجلاس رؤسای نظامهای قضائی کشورهای عضو سازمان همکاری شانگهای، با رؤسای دستگاههای قضائی کشورهای عضو این سازمان دیدارهای دوجانبه خواهد داشت.
رئیس قوه قضائیه جمهوری اسلامی ایران در جریان شرکت و سخنرانی در اجلاسیه رؤسای نظامهای قضائی کشورهای عضو سازمان همکاری شانگهای، راهکارهایی راهبردی و عملیاتی را برای توسعه هرچه بیشتر هماهنگیها و همکاریهای حقوقی و قضائی کشورهای عضو این سازمان مهم، پیشنهاد خواهد کرد.
سازمان همکاری شانگهای با دارا بودن بیش از ۴۰ درصد جمعیت جهان، بزرگترین سازمان منطقهای دنیا از لحاظ محدوده جغرافیایی و جمعیت است. کشورهای عضو این سازمان در مسیر توسعه و تقویت اقدامات مشترک در حوزههای اقتصادی، سیاسی، امنیتی، دفاعی و حقوقی – قضایی، قرار دارند و سازمان مزبور در حال تبدیل به یک مجمع مهم برای همگرایی است.