پخش زنده
امروز: -
سخنگوی وزارت تجارت افغانستان، ایران را مسیر جایگزین برای تجارت با هندوستان اعلام کرد.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما از کابل، «عبدالسلام جواد آخندزاده» سخنگوی وزارت تجارت و صنعت افغانستان در گفتوگو با رسانههای محلی افغانستان با اشاره به تاثیر منفی افزایش تنش میان هند و پاکستان بر صادرات افغانستان گفت: تعاملات تجاری میان دو کشور (افغانستان و هندوستان) قطع نمیشود، اخیرا مجوز ورود صد و پنجاه کامیون حامل کالاهای تجاری افغانستان از مرز «واگه» به هندوستان داده شده است.
آخندزاده درباره راهکار جایگزین برای صادرات افغانستان به هند در صورت ادامه مسدودیت مرز واگه افزود: هرچند مرز واگه کوتاهترین و کمهزینهترین مسیر برای صادرات افغانستان به هند است، اما در صورت ادامه انسداد این گذرگاه مرزی، تجارت افغانستان با هند از طریق ایران همچنان ادامه مییابد.
در پی تشدید تنش میان اسلام آباد و دهلی نو، هند و پاکستان، ورود کالاهای تجاری از خاک همدیگر را ممنوع کردهاند.
از آنجا که افغانستان با هر دو کشور هند و پاکستان تعامل تجاری دارد، تنشها میان این دو کشور تاثیر مستقیم بر حجم روابط تجاری افغانستان با هند و پاکستان به ویژه هند دارد.
خبر دیگر اینکه وزارت امور خارجه افغانستان امروز اعلام کرد: مرکز مطالعات راهبردی وزارت امور خارجه روز گذشته نشست ویژهای برای بررسی تاثیر تنشهای هند و پاکستان بر منطقه به ویژه افغانستان برگزار کرد.
در این نشست، سخنرانان از تاثیر مستقیم تنش میان هند و پاکستان بر افغانستان ابراز نگرانی و برحل و فصل مسائل دو کشور براساس گفتوگو و تفاهم تاکید کردند.
«نور احمد نور» رئیس اداره اول سیاسی وزارت امور خارجه افغانستان گفت: مرز واگه که در نتیجه تنشها بین دو کشور بسته شده به افغانستان نیز آسیب رسانده است و حکومت افغانستان باید برای چنین پیامدهای احتمالی آماده باشد.
وی افزود: امنیت در منطقه برای افغانستان مهم است و حکومت سرپرست خواستار حل این تنشها با استفاده از راهکار سیاسی است.
اتاق تجارت افغانستان نیز در بیانیهای اعلام کرد: اعضای هیئت رئیسه اتاق تجارت و سرمایهگذاری و شماری از بازرگانان بهمنظور حل مشکلات ترانزیتی در پاکستان، با امیرخان متقی سرپرست وزارت خارجه دیدار کردند.
آنان از سرپرست وزارت خارجه خواستهاند که برای رفع چالشهای ترانزیتی که در پی اختلافهای سیاسی میان هند و پاکستان به وجود آمده است با مقامهای این دو کشور وارد مذاکره شود، زیرا هماکنون مقدار زیادی از کالاهای ترانزیتی بازرگانان افغان در بندرهای کراچی و واگه متوقف مانده است که باید هرچه زودتر اجازه عبور یابند.
امیرخان متقی به بازرگانان و هیئت رئیسه اتاق تجارت و سرمایهگذاری گفت که از مشکلات بازرگانان افغان آگاه است و همکاران فنی وزارت خارجه به منظور حل این مشکلات از راههای دیپلماتیک دست به کار شدهاند.