پخش زنده
امروز: -
معاون فناوریهای مالیاتی سازمان امور مالیاتی گفت: در حال حاضر سامانه الکترونیکی دفاتر تجاری در اختیار همه مودیان مالیاتی است و از ۱۸ اردیبهشت تجار و بازرگانان موظف به ثبت دادههای خود در این سامانه میشوند.
معاون فناوریهای مالیاتی سازمان امور مالیاتی در گفتگوی اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری صداوسیما گفت: طبق قانون تجارت، مصوب سال ۱۳۰۳ از دفاتر تجاری کاغذی برای ثبت و ضبط وقایع مالی استفاده میشده به این دلیل که حاکمیت باید مرجعی مستند از فعالیتهای مالی کسب و کارها داشته باشد تا با آنها در حوزه مباحث مالی تعامل کند.
محمد قانع پسند فومنی افزود: محل ذخیره سازی وقایع مالی کاغذ بوده و به دلیل این دفاتر تجاری به صورت پلمپ شده شبیه اسناد قدیمی منگوله دار و برگ شمار بوده است تا قابلیت تغییر نداشته باشد و این روند تاکنون ادامه پیدا کرده و اکنون شاهد صدمین سال آن هستیم، اما حالا به این جمع بندی رسیدیم که نگهداری کاغذی این اطلاعات لزومی ندارد و باید الکترونیک شود.
معاون فناوریهای مالیاتی سازمان امور مالیاتی با بیان اینکه الکترونیکی شدن دفاتر تجاری به معنای تغییر قانون نیست گفت: همان اقداماتی که بازرگانان و تجار باید طبق آیین نامههای مربوطه حوزه مالیاتی و حوزه ثبت شرکتها و قوانین تجارت در دفاتر تجاری ثبت میکردند در دفاتر تجاری الکترونیک هم مکلفند انجام دهند؛ استناد پذیری دفاتر تجاری کاغذی فقط تبدیل به دیجیتال شده که هم باعث صرفه جویی در مصرف کاغذ میشود و هم جابجایی این دفاتر برای استفاده از دادههای آن تسهیل میشود.
محمد قانع پسند فومنی با تاکید بر اینکه قوانین هیچ تغییری نمیکند و قرار نیست مودیان را با شگفتانهای رو به رو کنیم، گفت: حتی در آینده روند سابق را تسهیل میکنیم و وظیفه مودیان این است کاری که پیش از این باید با خودنویس و خودکار انجام میدادند این دفاتر را سالها نگهداری میکردند فقط باید همان دادهها را در سامانه dafater-tejari.tax.gov.ir ثبت کنند.
معاون فناوریهای مالیاتی سازمان امور مالیاتی افزود: این دفاتر تجاری کاغذی معمولا فقط برای ارجاع استفاده میشد مثلا مواقعی که اختلاف مالیاتی میان ممیز و مودی به وجود میآمد، یا در حوزه قوه قضاییه موضوع ورشکستگی پیش میآمد از این دفاتر نگهداری شده استفاده میکردند و حال که این دفاتر تجاری الکترونیکی شدهاند، این وظایف از روی دوششان برداشته میشود و همان دادهها را فقط باید در سامانه بارگذاری کنند و با بارگذاری دادهها عملا وظایف خود را انجام دادهاند.
محمد قانع پسند فومنی به معایب دفاتر تجاری کاغذی اشاره کرد و گفت: این دفاتر، دفاتر قطوری هستند و وزن زیادی هم دارند و اگر به انبارهای پست مراجعه میکردیم با انبوهی از این دفاتر در انبارهای آن مواجه میشدیم و کامیونهایی که پر از دفاتر کاغذی تجاری بود تا به دست صاحبان کسب و کارها برسد.
معاون فناوریهای مالیاتی سازمان امور مالیاتی افزود: اگر از ۱۸ اردیبهشت به بعد صاحب کسب و کاری داده را بارگذاری کند این داده در اختیار سازمان امور مالیاتی و ممیزهای این سازمان قرار میگیرد.