پخش زنده
امروز: -
وزیر علوم ، تحقیقات و فناوری از گسترش فعالیت کمیسیون ملی یونسکو ، رایزنان علمی در دولت چهاردهم خبر داد و گفت: ایده اخلاق ایران در یونسکو پذیرفته شده و ارتباط علمی ما با کشورهای عراق نشان از رونق بیشتر دیپلماسی علمی است.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، سیمایی صراف در حاشیه دومین اجلاس وزیران علوم کشورهای اسلامی گفت: یکی از ماموریتهای اصلی ما دیپلماسی علمی است.
وزیر علوم ، تحقیقات و فناوری تقویت و همکاری با کشورهای پیشرو در حوزه های علم و فناوری را از اهداف دومین اجلاس او ای سی نامید.
وی این اجلاس را فرصت بزرگ برای استفاده از ظرفیت های علمی کشورهای عضو نامید و گفت: جوانان ایرانی در حوزه هوش مصنوعی سرآمدند.
سیمایی صراف به اخلاق در حوزه هوش مصنوعی به عنوان پیش نویس پیشنهادی تهران در دومین اجلاس وزیران علوم اشاره کرد.
وزیر علوم ، تحقیقات و فناوری گفت: در این اجلاس اولین سند همکاری در زمینه هوش مصنوعی اخلاق مدار ارائه و در نهایت به تصویب خواهد رسید.
وی گفت: اخلاق در هوش مصنوعی امروزه دغدغه جهانی شده است.
سیمایی صراف گفت: این نگرانی یک نگرانی عمومی هست و ما هم با دستگاه های امنیتی در تماس هستیم و با همکاری اون دستگاه ها کارهامون رو انجام می دهیم
وی در مورد از دست دادن جایگاه علمی ایران در دنیا هشدار داد و گفت: نگرانی درستی هست و خود وزارت علوم هم توجه دارد این اتفاق از سال ۲۰۲۱ اتفاق افتاده و از ۱۴ رسیده به ۱۷ و برای جبران این موضوع باید از دانشگاه ها حمایت شود
و بینه مالی تقویت گردد.
وزیر علوم ، تحقیقات و فناوری افزود: در نشست سال گذشته ، ۶ کمیته فناوری های نوین مثل هوش مصنوعی ، کمیته بهداشت و امنیت غذایی ، آموزش و سرمایه انسانی و کمیته رشد و تجاری سازی تعیین شده بود اما تشکیل جلسه نداده بودند که امروز در مورد فعالسازی این کمیته صحبت می شود.
دومین اجلاس وزیران آموزش عالی کشورهای عضو سکوی گفتوگوی سازمان همکاری اسلامی موسوم به او.آی.سی امروز به میزبانی ایران و در سطح وزیر ، معاون وزیر و نمایندگان ویژه کشورهای عضو در تهران گشایش می یابد.
این اجلاس امروز و فردا ( ۲۸ و ۲۹ اردیبهشت) با حضور ۲۲ وزیر علوم سازمان همکاری اسلامی برگزار میشود که تمرکز اصلی آن «توسعه آموزش و مهارت برای آیندهای مبتنی بر هوش مصنوعی» است و اجلاس تهران فرصتی برای ایران به شمار میرود تا با تقویت دیپلماسی علمی، همکاریهای منطقهای را گسترش دهد و چالشهای مشترک جهان اسلام در حوزه فناوری را به بحث و تبادل نظر بگذارد.
محورهای اصلی اجلاس دوم در مجموع به هوش مصنوعی با هدف جایگاه، چالشها و کاربردهای آن در آموزش عالی و توسعه اقتصادی و تصویب سند چندجانبه به عنوان نخستین سند همکاری در حوزه هوش مصنوعی بین کشورهای اسلامی است.
همچنین در کنار آن به مباحثی چون آموزش و توسعه نیروی کار در حوزه هوش مصنوعی، تقویت تحقیقات مشترک و انتقال فناوری و مدیریت اخلاقی و ایمن هوش مصنوعی پرداخته میشود.
سازمان همکاری اسلامی دارای ۵۷ عضو است که مقر اصلی آن در جده عربستان و بازوی علمی مرکز علم و فناوری این سازمان در پاکستان مستقر است.