• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۴۵۳۵۱۴۰
تاریخ انتشار: ۰۷ خرداد ۱۴۰۴ - ۱۵:۰۱
علمی و فرهنگی » علم و فناوری
رئیس سازمان انرژی اتمی در حاشیه جلسه هیئت دولت:

صنعت هسته‌ای ایران کاملا صلح‌آمیز است

رئیس سازمان انرژی اتمی گفت:صنعت هسته‌ای جمهوری اسلامی ایران یک صنعت کاملاً صلح‌آمیز و همه ظرفیت‌های آن تحت نظارت مستمر آژانس قرار داشته و شفاف است.

صنعت هسته‌ای ایران کاملا صلح‌آمیز است

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، رئیس سازمان انرژی اتمی در حاشیه جلسه هیئت دولت در پاسخ به پرسشی درباره گمانه زنی‌های رسانه‌ای مبنی بر ارائه طرحی به تهران در خصوص تشکیل کنسرسیوم غنی سازی در منطقه گفت: موضع جمهوری اسلامی ایران در حوزه هسته‌ای کاملاً حقوقی، قانونی و بنیادین است. غنی‌سازی، پایه و ستون صنعت هسته‌ای کشور به شمار می‌آید. این موضوع را می‌توان با مثالی در صنعت برق مقایسه کرد؛ فرض کنید کسی اجازه داشته باشد که پست و شبکه برق داشته باشد، اما اجازه تأسیس نیروگاه نداشته باشد. در این صورت، داشتن پست و شبکه فایده‌ای ندارد. غنی‌سازی نیز دقیقاً همان جایگاه نیروگاه را در صنعت هسته‌ای دارد؛ یعنی اساس و منبع تولید انرژی است.

ضرورت ادامه غنی‌سازی در داخل به طرف مقابل گفته شده است 

محمد اسلامی با تاکید مجدد بر اینکه غنی‌سازی همان بنیانی است که از آن می‌توان در فرایند‌های مرتبط با انرژی و حتی در حوزه‌های غیرانرژی بهره‌برداری کرد؛ گفت: گرفتن امکان غنی‌سازی، یعنی سلب کل صنعت هسته‌ای و این موضوع، خط قرمز جمهوری اسلامی ایران است و این موضع به طرف مقابل در مذاکرات، هم به‌صورت شفاهی و هم به‌صورت مکتوب، با شفافیت کامل اعلام شده است.

رئیس سازمان انرژی اتمی تصریح کرد: آنچه در رسانه‌ها و فضای عمومی، به‌ویژه رسانه‌های بیگانه و محافل سیاسی خاص منتشر می‌شود، بازتاب‌دهنده واقعیت مذاکرات نیست، بلکه روایت‌هایی است که این محافل تولید و منتشر می‌کنند و در میز مذاکرات، اصل موضوع این است که ایران به‌طور قطعی و تردید ناپذیر باید صنعت غنی‌سازی داشته باشد.

محمد اسلامی با اشاره به اینکه در این زمینه دو قید مهم و قطعی وجود دارد؛ ادامه داد: اول اینکه ایران صراحتاً اعلام کرده که به‌هیچ‌وجه به‌دنبال ساخت سلاح هسته‌ای نیست. دوم اینکه غنی‌سازی در ایران هرگز برای تولید سلاح هسته‌ای انجام نخواهد شد. این دو موضوع از تعهدات قطعی ما هستند و جمهوری اسلامی ایران هیچ برنامه‌ای فراتر از آنچه به‌صورت علنی و شفاف اعلام شده، ندارد.

امیدواریم آژانس به نفوذ پذیری جریان صهیونیستی خاتمه داده و رفتار حرفه‌ای در پیش گیرد

رئیس‌سازمان انرژی اتمی با اشاره حضور معاون آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در تهران گفت: این سفر بر اساس همان تفاهم‌نامه و بیانیه اسفند ۱۴۰۱ و برای بررسی مکان‌های باقیمانده است و امیدوار هستیم که آژانس به نفوذ پذیری جریان صهیونیستی خاتمه داده و رفتار حرفه‌ای در پیش گیرد. با اقدامات انجام شده و تنظیماتی که صورت گرفته امیدواریم بتوانیم گامی در جهت حل و فصل این ۲ مکان باقیمانده برداریم. این قولی است که آقای گروسی داده و امیدوار هستیم که با گفت‌و‌گو‌ها و بررسی‌هایی که امروز در میدان انجام می‌دهند، یک گام رو به جلو داشته باشیم. صنعت هسته‌ای جمهوری اسلامی ایران یک صنعت کاملاً صلح‌آمیز بوده و همه ظرفیت‌های آن تحت نظارت مستمر آژانس قرار داشته و هیچگونه عدم شفافیتی در طول تاریخ درباره این فعالیت‌ها وجود نداشته است.

محمد اسلامی ادامه داد: لجن پراکنی‌های منافقین و این جریان ضد انقلاب و صهیونیستی بعد از پیروزی انقلاب اسلامی تا به امروز تلاش کرده است که با دروغ پراکنی و اتهام زنی مشغولیتی برای این سیستم‌ها ایجاد کند که به نوعی سرگرمی و موارد ادعایی تکراری است که هر از گاهی یک اسم و مکان شنیده می‌شود و بعد از مشاهده و بررسی مشخص می‌شود که فیک است و واقعیت ندارد. امیدوار هستیم که با این تلاش‌ها آژانس بین‌المللی اتمی بتواند استقلال خود را حفظ کند و با کنار گذاشتن رویه‌های غیر عادی که سال‌های اخیر در پیش گرفته بودند بتوانیم به این موضوع خاتمه دهیم.

رئیس سازمان انرژی اتمی درباره احتمال توقف غنی‌سازی در ایران نیز اظهار داشت: این موضوع اصلاً مطرح نبوده است. درصد غنی‌سازی هم نباید به صورت سیاسی مطرح شود؛ درصد غنی‌سازی بستگی به نوع کاربرد آن دارد. الزاما وقتی اورانیوم با غنای بالا تولید می‌شود، به معنای مصرف نظامی نیست. تمام حساسه‌ها و آشکارساز‌هایی که در فرایند‌های هسته‌ای به کار می‌روند، باید غنای مناسب داشته باشند. این مسئله‌ای نیست که با روش‌های سیاسی و عملیات روانی علیه آن دامن زده شود.

محمد اسلامی با تأکید بر اینکه برنامه هسته‌ای ایران چهارچوب کاملاً مشخصی دارد؛ گفت: نیروگاه‌های اتمی ایرانی و سوخت ایرانی جزو برنامه‌هایی است که هم‌اکنون در دست اجراست. ما نیروگاه کاملاً ایرانی با سوخت کاملاً ایرانی در دستور کار داریم و این طرح در حال اجراست. تجهیزات مربوطه در کارخانه‌ها ساخته می‌شود و فرایند تولید سوخت در کارخانه‌های سوخت ما دنبالمی‌شود. این برنامه‌ها کاملاً شفاف، مشخص و تحت نظارت آژانس بین‌المللی انرژی اتمی است.

آژانس سنگین‌ترین بازرسی‌ها را از ایران انجام می‌دهد

رئیس سازمان انرژی اتمی با اشاره به اینکه آژانس سنگین‌ترین بازرسی‌ها را از جمهوری اسلامی ایران انجام می‌دهد، گفت: در سال ۲۰۲۴، میزان بازرسی‌های آژانس از ایران یک رکورد بی‌سابقه در کل دنیا بوده است. ظرفیت صنعت هسته‌ای ما کمتر از ۳ درصد ظرفیت هسته‌ای جهان است، اما حجم بازرسی‌هایی که از ما انجام می‌شود، ۲۵ درصد کل بازرسی‌های آژانس است؛ یعنی ما بیش از ۱۲ برابر میانگین جهانی تحت بازرسی قرار داریم. من فکر نمی‌کنم کسی به اندازه ما و مردم ایران این همه فشار را تحمل کرده باشد. ما این حجم بازرسی‌ها را به خاطر اعتمادسازی پذیرفته‌ایم و خوشحالیم که هیچ بهانه‌ای برای آنها باقی نمانده که بخواهند به آن بپردازند.

محمد اسلامی درباره تاثیر توقف غنی‌سازی بر صنایع داخلی توضیح داد: اولین آسیب توقف غنی‌سازی به حوزه بهداشت و درمان وارد می‌شود، زیرا حدود یک میلیون نفر سالانه از رادیودارو‌ها استفاده می‌کنند. بدون تولید سوخت ۲۰ درصد برای راکتور تهران، تولید رادیودارو متوقف خواهد شد. در مرحله بعد، سایر سامانه‌ها و دستگاه‌های پرتوزایی، شتاب‌دهنده‌ها و تارگت‌های مورد نیاز برای تولید مواد غذایی و دارویی نیز دچار مشکل می‌شوند.

رئیس سازمان انرژی اتمی با اشاره به اینکه راکتور‌های تحقیقاتی که برای تولید انواع ایزوتوپ‌ها، از جمله مواد اولیه رادیودارو‌ها و ابزار دقیق، به غنی‌سازی وابسته‌اند، تحت تأثیر قرار می‌گیرند و کارشان متوقف می‌شود، خاطرنشان کرد: این موضوع باعث محرومیت جامعه از خدمات گسترده‌ای می‌شود که مستقیماً به این فناوری وابسته است. علاوه بر این، توقف غنی‌سازی، دانشگاه‌ها، تحقیقات علوم پایه، تولید نرم‌افزار‌ها و محاسبات نوترونیک را نیز دچار اختلال می‌کند.

معاون رئیس جمهور افزود: اگر غنی‌سازی از یک کشور گرفته شود، شکوفایی علمی آن به خطر می‌افتد؛ چرا که هیچ کشوری نرم‌افزار یا سخت‌افزار این حوزه را به ایران نمی‌دهد. در ۵۰ سال گذشته نیز این تجربه تاریخی بار‌ها ثابت شده است. توقف غنی‌سازی بر صنعت و فناوری نیز تاثیرگذار است؛ به‌ویژه صنعت خلا که قطعات شیرآلات راهبردی و حیاتی تولید می‌کند و کاربرد آن فقط در صنعت هسته‌ای نیست بلکه در صنایع دیگر هم بسیار مهم است. وجود صنعت هسته‌ای و غنی‌سازی باعث توسعه صنعت خلا و ساخت تجهیزات دقیق و پیشرفته می‌شود که این توانمندی به سایر بخش‌ها نیز منتقل می‌شود.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
مقاومت در غزه نابود شدنی نیست
بررسی ابعاد حقوقی مجروحان و شهدای دفاع مقدس 12 روزه
سوختن ۱۵۰ اصله نخل خرما در شهرستان شادگان
تقویم روز اوقات شرعی گیلان ، ۳۱ تیر ۱۴۰۴
ایرانشهر، بدون مرگ مادر در سه ماه نخست امسال
اختتامیه همایش ملی شعر قدسیان
تقویم و اوقات شرعی سه شنبه ۳۱ تیر ۱۴۰۴ به افق قم
مراسم گرامیداشت سرلشکر شهید غلامحسین غیب‌پرور
نصب پنل خورشیدی بر پشت بام های خانه های روستایی
پرچم متبرک حرم مطهر درمنزل شهدای دفاع مقدس ۱۲ روزه
کشف و جمع آوری ۹۱۶ دستگاه ماینر غیر مجاز در تبریز
اعزام هواپیمای آبپاش برای مهار حریق در بخش عراقی تالاب هورالعظیم
وزش باد تهدیدی بر جان جنگل های ابر شاهرود
پبش بینی تداوم هوای گرم و وزش باد در سمنان
کاشت کنجد در مزارع جنوب فارس
میزبانی کیش از اردوی پیش‌فصل تیم فوتبال سایپا
تغییر ساعات کاری ادارات کردستان در روزهای سه شنبه و چهارشنبه
انفجار کنترل‌ شده در تبریز حین عملیات خنثی‌سازی مهمات
اخبارنقاط مختلف چهارمحال و بختیاری در یک نگاه
استقبال خانواده‌ها از کلاس‌های تابستانی فرهنگسرا‌های کیش
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
دستگیری ۲ نفر در پرونده شهادت محیط‌بان
خودروسازان بدهکار؛ داد قطعه‌سازان را درآوردند!
تشریح اقدامات وزارت آموزش و پرورش در دفاع مقدس ۱۲ روزه
سفره‌های زیرزمینی مفیدترند یا سدها؟
ورود بلاکچین به تأمین مالی تولید
تصویب بسته تامین منابع مالی برای بازسازی واحد‌های تولیدی؛ به‌زودی
ثبت ارزش ۹.۴ هزار میلیارد ریالی در فروش روزانه بورس انرژی
بررسی مشکلات ۱۵ واحد تولیدی و صنعتی استان تهران
پاکدامن، نامزد عضویت در کمیته ورزشکاران فدراسیون جهانی شمشیربازی
آتش‌سوزی ۲۰ هکتار از پارک ملی تندوره درگز
مقابله منسجم با قاچاق حیات‌وحش در دستور کار سازمان حفاظت محیط زیست
رئیس فدراسیون تکواندو سفیر ملی صبر شد
نمایشگاه بین المللی صنعت ساختمان؛ ۲۷ مرداد
تامین کالا‌های اساسی در دوران دفاع مقدس ۱۲ روزه
ایران در جمع ۷ کشور دارای دانش فنی ساخت پوشش نانویی مقره‌های برق درجهان
وزیر نیرو: از مردم بابت کاهش فشار آب عذرخواهی می‌کنیم  (۱ نظر)
هشدار عراقچی درباره سوءاستفاده ۳ کشور اروپایی از مکانیسم ماشه  (۱ نظر)