باید بیاموزیم که چه تغییراتی را متناسب با تغییر اقلیم انجام دهیم
فعال محیط زیست با اشاره به اهمیت آموختن زیستن در شرائط کم آبی و مدیریت بحران ها و تغییرات جوی گفت: سنت هایی را که با تغییر اقلیم و شرائط زیستی ما تفاوت دارد ادامه ندهیم.
به گزارش
خبرگزاری صداوسیمای البرز، قدوسی با حضور در شبکه سیمای البرز و برنامه نگاه مردم گفت: ما در دشت قزوین یا زراعت داریم که به صورت سطح و دیمی است و یا چرای دام را داریم که این دو در کنار یکدیگر با توجه به شرائط زیستی جدید و تغییر اقلیم عواقبی را به همراه دارد. باید به این نتیجه برسیم که این دو با یکدیگر مقدور نیست.
کارشناس و فعال محیط زیست در پاسخ به سوالات کارشناس برنامه نگاه مردم افزود: نکته ضروری است که متوجه باشیم، در فضای مجازی چیزی را منتقل کنیم، که علم آن را داریم. ریزگرد، گرد و غبار نیست. گرد و غبار هم ریزگرد نیست. موضوع ما گرد و غبار است. خاک باید در معرض باد قرار گیرد، یعنی فرسایش بادی که بادخوان ها را جا به جا می کند. تنها یک جا و آن بوئین زهرا است که باید تثبیت شن شود. آن جا شن است خاک نیست.
وی تصریح کرد: ما انسان ها در دشت قزوین، هم کشاورزی، هم دامداری و سنت هایی را ادامه می دهیم که با شرائط زیستی ما مغایر است. باید زیستن با کم آبی را بیاموزیم. ما باید بیاموزیم که امروز چه تغییراتی را باید متناسب با تغییر اقلیم انجام دهیم.
پژوهشگر و فعال محیط زیست به کارشناس نگاه مردم افزود: چرای دام قابل توجیه است. باید متوجه باشیم که گوسفند به دلیل داشتن سم امکان ساییدن زمین و خاک و از هم پراکندگی دارد این به استثناء شتر است. آن چه خاک را حفظ می کند، پوشش گیاهی است. این پوشش گیاهی یا به واسطه انسان و یا مراتع از بین می رود. دامداری ما چرخشی انجام نمی شود. گیاهان دشت قزوین یکساله است، گیاهانی نیستند که مانند سنوات قبل چندساله باشند، که این به خاطر تغییر اقلیم است.
وی ادامه داد: قانون چرای دام و کنترل دام باید مورد توجه قرار گیرد. مستند و از روی تحقیق و پژوهش مباحث را عرض می کنم. مسئله ما این نیست که تالاب صالحیه و دشت قزوین قابلیت کشاورزی دارد یا خیر، چرا که این منطقه به جهت کیفیت و مستعد بودن خاک بنای کشاورزی و تولید محصولات با کیفیت را داشته است.
قدوسی به کارشناس نگاه مردم توضیح داد: آب در تالاب صالحیه جریان دارد. یک وقتی آب در زهکش جمع می شود، اما آب از تالاب خارج می شد. این زهکش را چرا زده اند؟ بارگذاری بیش از نیاز در آن جا شده است. هر زمینی قابلیت و نیاز آبی دارد.
این فعال محیط زیست تصریح کرد: تالاب یعنی زمین مرطوب نه زمینی که در آن آب جمع شده است. تمام گیاهانی که آن جا وجود دارد که به هشتاد نوع گونه می رسد یک همزیستی گیاهی را نشان می دهد.
کارشناس و فعال محیط زیست در پاسخ به سوالات کارشناس برنامه نگاه مردم خاطرنشان کرد: تحقیقات می گوید که این گرد و خاک ضررهایی مانند آرسنیک ایجاد کرده است. باید فکر کنیم که چه مقابله ای در این زمینه داشته باشیم. یک اقدام اضطراری یک اقدام بلند مدت باید انجام شود.